19/20 副學士 Non-jupas專區 (2) 記得準備好哂先交申請

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
你可以照報year3 ga 但其實每年個interview cutoff都不同
教大psy 我都係讀SW gpa3.4但無first round interview 要6月先有 然後最後都係無offer
想問如果諗住黎緊12月/1月考ielts 洗唔洗係personal statement 寫埋
有冇Ching係由sf中文 tran到入U?
如果senior entry會唔會睇埋dse成績?
ching 我asso cgpa3.28
準備quit tree u gap year (因無心機讀落去) 如果今年再無offer唸住直接出黎做野
我有留意今年ais已經比人推爆左 但我今年都無報到ppp
請問我呢個gpa仲有咩科可以報並且大機會收到offer/interview?
同埋我係hkcc既 聽人講poly spa收親生仔 但見啱啱放出既cut off spa average收緊3.4X 有無機會一搏?
thx
ok thx巴打
巴打有無考ielts或者dse 3?
因我上年報edu ghks果陣 cgpa得3.13連in既機會都無
唔知係咪因為gpa太低定無ielts或者dse 3既問題
btw我今年都會去考翻
ust個nonju up錯personal statement係咪sd email去admin個到,佢會reset返ps既資料比我重新upload就得
Ching最後讀咩
本身HD今年入返U
但係發現自己最想都係讀英文
如果本身HD讀同英文完全無關既嘢入BU英文機會係咪好細?
未考ielts, DSE 英文4
難 你英文又唔係特別好 如果ielts高分就可能有bargaining power嘅 考返ielts先啦
上年上咗岸留個名
記得唔好咁快放棄
我9月3號都仲收到offer
3條B
報左12月考
但係會唔會趕唔切?
同埋係咪最少都要7先有可能有機
12月應該趕得切 佢起sem3出成績前出可以一齊up
幾多先有機我答你唔到 愈高當然愈好
6.5就超難啦呢個係普通分 會睇唔出你英文有天份或者點
反正ielts可以操卷
Gpa? What offer?
Cgpa 3.31
City ppp
麻煩曬巴打update返
唔準真係唔好意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞