19/20 副學士 Non-jupas專區 (2) 記得準備好哂先交申請

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
polyu有咁快咩
senior year entry只係for year 2 / final yr student
勸大家都唔好咁多幻想
第一年走成科可能都未必有一個
要dse 高分 斷腳仔先得,
睇dse 多
Yes
輕輕一推
我就係怕水泡太早岀offer poly又未有聲氣 被迫要揀水泡或者浪費左留位費
現實就係咁
我比較唔熟msw
競爭會否好大?
我想問今年hku係咪冇分senior 同junior 開account 直接開左DAS先入去分你咩entry
Ching 你讀緊乜?
比起bsw無咁大
Btw有無ching答到我
我想繼續報nonjupas ga
除左睇返HD成績
會唔會考慮埋我今年大學既成績?
英文2左 係咪一定要考IELTS先有機升返U
淨係計GPA大唔大機?有無巴打DSE英文2左
但又升到?
UST HKU PolyU CU CityU Mech offer god
理工科唔睇 文商科自己諗 GPA 4.0 英文1會照收
cu ee要英文lv3
ching 想問 小學常識2.7得唔得?
想問 space year2, cgpa 3.49
BU Chinese journalism 搏唔搏得過
都係過mean少少。。。

如果都想讀返journal, 樹大...其實係咪真係唔係咁差

利申 dse eng 2, 年尾會考返ielts
好心d伸手黨追下po先留言
仲想讀三大
問d個個po都有人問有人答既問題
唔好意思 我有追下po同睇data base既
但係真係仲有啲疑問
小妹讀緊ive sw hd year 2
dse全4 cgpa 3.58
請問我報poly/city社科 係咪要比hkcc cccu既同學更高gpa
因為都聽講過呢兩間好著重收親生仔
如果係既話 請問我依家呢個分穩唔穩

小妹打算搏下city犯罪學..cu gender studies... cu 社區健康之類
麻煩曬各位巴絲
比個倒子你
Ive cgpa3.86 先得ais offer
自己參透下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞