19/20 副學士 Non-jupas專區 (2) 記得準備好哂先交申請

1001 回覆
37 Like 6 Dislike
Show Blocked User - 波縮埋一舊
Show Blocked User - 肥婆豆腐

兩件垃圾
要逃避現實去第二度,唔好阻住其他人認真討論。都未見過人3都唔過仲咁大聲,驚死人唔知自己低能咁。
睇到都幫唔落手 2.9係到打J
我幫下手比信心
建議gpa唔過3既ching想留條後路可以去一去topup專區
雖然唔係ugc但有更大機會入u
有無ching可以指點吓cccu 應用中文gpa 3.1x/4.3 有無咩ugc大機會啲?
只求有書讀
搵過資料但想確定啲
有冇ching指點下
想問 space year2, cgpa 3.49
BU Chinese journalism 搏唔搏得過
都係過mean少少。。。

如果都想讀返journal, 樹大...其實係咪真係唔係咁差

利申 dse eng 2, 年尾會考返ielts
讀space biomed cgpa3.6
Ust biochem 有冇機
其實3.21 hkus psy有冇機會 edu psy?

ais ppp如果同今年一樣
係咪n手飯都冇機會
其實係咪以我依個gpa,CU journal可以唔洗諗
同埋我有諗住報埋EduHK ghks 嘅.........

遲啲報埋個BU LS/Cultural sf 有冇感嘅需要
In得好會有二/N手飯
其實work experience有冇幫助?

大家睇返第三頁,
我以為佢地兩個係上左岸先咁大聲串返我轉頭
點知原來係應屆
老實講,做asso仔就腳踏實地啦
認清下事實唔好剛愎自用
Mon下post 唔係好難嘅姐,
同你講今年通漲收3.4又唔肯接受,
就當你下屆水份無咁多,歷屆都收3.2啦

有啲野就真係要講到明先得,
唔係話想撚你啊,係想你知道個事實部署得好啲姐
宜加你又起哂螯咁,咁你可以繼續try嘅
但個機會好微囉

利申:上左岸,收過AIS offer 無要
hkcc 文科 3.5 入到bu ba?
仲有咩好讀
bu ba要幾多gap先有機?
上面jm9
今年識唔少正常人唔過3都收到3大 coditional offer ,我都O曬嘴,只可以講,比得起幾百蚊咪報下lo
你上年報都估唔到會通脹,唔比今年個個都唔敢報?
我一開頭都以為收好高,點知又唔係。non ju 太唔透明,有報咪有機lo
Ais offer god
PPP offer god
Gis offer god
上岸offer god
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞