[追擊ielts]有冇比人sell過ielts?

611 回覆
107 Like 1 Dislike

間野叫智X?

試過堂而且全身而退,間野個地址已經成棟危樓咁,去到個office連名都冇,我係佢文件先見到個名,一到步已經覺得鬼鬼地,但諗住一場黎到就試下,結果做完佢份test都知伏黎。

見到依個post先驚醒自己電話好可能係搵工填資料俾人攞左 好彩一蚊都冇蝕俾班sales 狗

重點佢打黎自稱係IELTS centre,個刻信以為真,實際係X權嚟

各位下次收到電話問真啲機構名先,唔肯講、吞吞吐吐、講左名之後又諸多辯解都可以即刻收線

而家有會話自己係古代,但其實係啲傳銷公司拎足啲ielts job黎做,咁當然係同古代有合作,約你地見面就上古代咁

間野叫智X?

試過堂而且全身而退,間野個地址已經成棟危樓咁,去到個office連名都冇,我係佢文件先見到個名,一到步已經覺得鬼鬼地,但諗住一場黎到就試下,結果做完佢份test都知伏黎。

見到依個post先驚醒自己電話好可能係搵工填資料俾人攞左 好彩一蚊都冇蝕俾班sales 狗

佢地係扮其他用途咁用偷你地資料
通常都係問卷,或者本身幫趁過古代

古代send你d資料過去咖
上年我上jobsdb搵, 跟住約左佢地interview. 佢地個back office全部都係啲人係到打電話, interview個陣佢話partime有分兩個plan 一個係固定時薪plan, 另外一個係佣金制 interview個個女仔仲話佢係到做左好耐 由大學做到轉full time黎話我叫好好搵

利申:冇做到
上年我上jobsdb搵, 跟住約左佢地interview. 佢地個back office全部都係啲人係到打電話, interview個陣佢話partime有分兩個plan 一個係固定時薪plan, 另外一個係佣金制 interview個個女仔仲話佢係到做左好耐 由大學做到轉full time黎話我叫好好搵

利申:冇做到

倫敦金夠好搵,但賺人呢啲錢真係祝佢地生仔無屎忽
隔壁

以前做過死sales兩三個月 之後良心發現無再做
同大家分享下

呢啲電話其實唔係古代打既 係古代搵中介公司負責
而呢間中介公司就係開compxxx collxxx個間
入面有分幾條team 咁我講下我以前個條team啲做事方式

入職有分時薪同佣金
佣金制既話係無低薪既 所以佢地每個月食粥食飯就視乎傾到幾多個學生
因為古代Ielts啲course係分4期 學生係逐期交學費
學生每交一期 佣金制既sales就會有$500 (高級啲既話會多幾百)
所以如果一個學生交曬四期 佢地就會賺到$2000甚至更多
時薪制既sales就搵唔搵到學生都係收咁多人工
不過有時team head可能會同佢地set mission
例如一個星期約到x個學生就時薪+$10之類

一個大team入面又有分3-4個細team
啲細team head其實就係所謂既ielts tutor
係啊 即係約你試堂 同埋你試堂見到個條友 其實係同一個人
如果時薪制既sales約到學生 就會比番佢自己既team head傾

有時候啲team head仲會改名
例如佢本身叫阿A 但佢同電話入面個學生講「你可以叫我阿B」
原因好似係驚用過同一個名打比同一個學生
雖然我到而加都唔知有咩關係

唔同team head有唔同既做事風格
有啲好似上面巴打分享既咁 試堂臨完前叫你寫低100個電話
有啲就會用把嗲到令人起雞皮既聲 再以好似好關心緊張你既語氣係咁sell你
令你覺得自己真係好需要報course咁

同埋Office有個白板 寫曬全部同事啲名
如果傾到一個學生就會畫粒星係該同事個名旁邊
十足十小學草貼紙

最後 如果各位巴絲唔想再收到呢啲古代試堂電話
有幾個方法可以參考下
1. 話自己考左 有8分 (9分太假 佢地會收線後問候你全家 所以8分恰到好處)
2. 用盡所有粗口屌到佢驚 最後要補多句「咪撚再打黎」 咁佢地就會blacklist左你
3. 自行block左佢地個電話

如果有巴絲約左試堂既話 記得唔好去啦
Ielts自學仲好啦
如果比左1/2/3期錢既話 請盡早止蝕
如果比曬錢既話 咁⋯真係愛莫能助
每日一推

重點佢打黎自稱係IELTS centre,個刻信以為真,實際係X權嚟

各位下次收到電話問真啲機構名先,唔肯講、吞吞吐吐、講左名之後又諸多辯解都可以即刻收線

而家有會話自己係古代,但其實係啲傳銷公司拎足啲ielts job黎做,咁當然係同古代有合作,約你地見面就上古代咁

之前暑假係x權做過,40蚊一個鐘,sell btec課程,最後跑唔夠數約唔到d學生上黎聽講座比人炒左

有冇叫你抄底自己啲fd
早兩日有個電話打來問我英文點
我話唔得閒
收左佢線
點知佢即刻打多次來
我好冷靜講左句
我考完ielts 9.0
即刻dead air 左
然後佢講左句唔好意思打擾哂

之前暑假係x權做過,40蚊一個鐘,sell btec課程,最後跑唔夠數約唔到d學生上黎聽講座比人炒左

有冇叫你抄底自己啲fd

無,但我記得打call d電話全部都係來自dse試場d問卷黎

仲有一堆係開學係啲大專院校門口搵人做問卷
我話唔得閒
收左佢線
點知佢即刻打多次來
我好冷靜講左句

其他巴絲打真係講考6.5都會比佢地追住黎打
樓主係咪做過? 咁清楚咁?
我話唔得閒
收左佢線
點知佢即刻打多次來
我好冷靜講左句

其他巴絲打真係講考6.5都會比佢地追住黎打

所以一定係9.0
屌,呢間垃圾cxxx college啲sale ma
屌,呢間垃圾cxxx college啲sale ma

唔只一間,就咁個post都出現好多間呢啲公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞