[追擊ielts]有冇比人sell過ielts?

611 回覆
107 Like 1 Dislike
我做過
做左兩日就冇做
喺間房仔係咁打電話
仲要有份稿俾你照講
約到唔知幾多個就時薪高啲
但見到啲同事個個痴撚左線咁話要幫啲學生
我都對唔住自己良心就冇做到

係咪智x?

喺旺角嫁個call centre
我冇做之後都收過佢地電話(心諗唔撚係冇做到都擺我電話落list呀?!)
其實大家唔想再收到佢地電話
就一定要明確咁同佢講我唔需要/考左
如果就咁cut佢線 佢喺個list到係會tick你要再call嫁

同埋見啲"tutor" 都好似冇乜料咁
仲要有個個名叫sky
佢地啲grp係日日哂支票話賺到幾多幾多咁
好恐怖
我做過
做左兩日就冇做
喺間房仔係咁打電話
仲要有份稿俾你照講
約到唔知幾多個就時薪高啲
但見到啲同事個個痴撚左線咁話要幫啲學生
我都對唔住自己良心就冇做到

係咪智x?

喺旺角嫁個call centre
我冇做之後都收過佢地電話(心諗唔撚係冇做到都擺我電話落list呀?!)
其實大家唔想再收到佢地電話
就一定要明確咁同佢講我唔需要/考左
如果就咁cut佢線 佢喺個list到係會tick你要再call嫁

同埋見啲"tutor" 都好似冇乜料咁
仲要有個個名叫sky
佢地啲grp係日日哂支票話賺到幾多幾多咁
好恐怖

仲以為淨係佐敦有
上年三月臨考dse之前又係收到呢類cold call
一開頭講到懶係為你成績著想咁,
又話IELTS成績可以substitute DSE英文成績,
又話IELTS可以幫到你第時升學求職exchange云云,
一時耳仔軟就中佢計, 約左喺某星期日銅鑼灣現代分校試堂,
個免費試堂個半鐘左右, 但真正操卷既時間得半個鐘

果一日試堂我發現以下兩點好奇怪既地方 :
1. 得份雞雞地既reading做
個sales同我預約試堂個陣曾經問過我想改進英文邊方面既技巧, 我答speaking同listening, 佢話會因應學生既需求調整試堂教授既內容, 點知到最後淨係做左份唔太關事既reading, 不知所謂

2. IELTS成績能夠cover DSE英文成績?
試堂當日, 個miss問我預自己dse拎幾多分, 我話20分, 佢話以我咁既分就一定入唔到大學, 唔報呢個course就叫我報定asso或hd, 之後令我覺得奇怪既係, miss提到IELTS如果考得好, 可以cover番DSE英文成績, 我反問佢ielts出成績既日期係後過提交jupas揀科意願既deadline, 何來cover到, 佢冇答到我問題, 淨係話ielts 7.5分等於dse英文5**

ielts真係升上asso/ugc再考都未遲, 反正考完都係得2年有效期
除非你諗住考完dse去外國升學, 否則中學時期考ielts幫助極有限
仲有仲有, 如果你係jupas入大學, IELTS成績係唔能夠cover DSE英文成績,
因為IELTS result release date係遲過提交jupas揀科意願deadline
而且香港ugc根本當ielts成績係垃圾, 你合格左只會當你dse英文lv3睇
千祈千祈唔好中sales伏
又話IELTS成績可以substitute DSE英文成績,

個sales同我預約試堂個陣曾經問過我想改進英文邊方面既技巧, 我答speaking同listening, 佢話會因應學生既需求調整試堂教授既內容, 點知到最後淨係做左份唔太關事既reading, 不知所謂

試堂當日, 個miss問我預自己dse拎幾多分, 我話20分, 佢話以我咁既分就一定入唔到大學, 唔報呢個course就叫我報定asso或hd, 之後令我覺得奇怪既係, miss提到IELTS如果考得好, 可以cover番DSE英文成績, 我反問佢ielts出成績既日期係後過提交jupas揀科意願既deadline, 何來cover到, 佢冇答到我問題, 淨係話ielts 7.5分等於dse英文5**

ielts真係升上asso/ugc再考都未遲, 反正考完都係得2年有效期
除非你諗住考完dse去外國升學, 否則中學時期考ielts幫助極有限
仲有仲有, 如果你係jupas入大學, IELTS成績係唔能夠cover DSE英文成績,
因為IELTS result release date係遲過提交jupas揀科意願deadline
而且香港ugc根本當ielts成績係垃圾, 你合格左只會當你dse英文lv3睇

係得兩年,太早考好戇居

叫你班fd千其唔好中計

智x
我退撚左喇
記住唔好驚
有咩問我

係咪係佐敦果間?
巴打你上到去點講?

係咪有個人同你wtsapp聯絡開?
同佢講你唔口岩時間
唔需要個課程
要退錢
佢通常話無得退
你就話上唔到一定要退
唔退就報消委
但你上左堂未
上左就無辦法了

我就係果間

佢比我個時間撞正我final
你係咪無之前打電話上去就咁直接踩上去?

係咪係佐敦果間?
巴打你上到去點講?

係咪有個人同你wtsapp聯絡開?
同佢講你唔口岩時間
唔需要個課程
要退錢
佢通常話無得退
你就話上唔到一定要退
唔退就報消委
但你上左堂未
上左就無辦法了

我就係果間

佢比我個時間撞正我final
你係咪無之前打電話上去就咁直接踩上去?

退唔到
我佢用合約撻我
有無巴打可以幫幫手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞