[追擊ielts]有冇比人sell過ielts?

611 回覆
107 Like 1 Dislike
有做過一陣
果時搵part time唔知做咩好
見到有個$80/hour既job就接左
上到去見工條友好狗公 係咁問我同男朋友既野
問左好小有關工佢既野
跟住係whatsapp到係咁叫我sell比d同學仔同朋友仔
本身見佢有d課程幾岩個朋友就叫佢上堂
點知條撚樣就係咁問我朋友係咩人 叫我同佢一齊報
仲成撚日煩鳩我
最後del佢fb block佢whatsapp

之後好後悔,用facebook叫d朋友唔好報,好彩冇成功sell過。Sell完個心都好似呃緊人咁
https://soundcloud.com/user-669016188/ielts
當日我上去試堂嘅錄音

勁呀巴打

佢有句話個基金已經無乜所以叫我快啲報快啲申請
但我查過其實仲有46億係度

勁呀巴打

報定海關都得

報定海關都得

呢句入到?
可唔可以幫幫手聽下搵下其他位?
https://soundcloud.com/user-669016188/ielts
當日我上去試堂嘅錄音

勁呀巴打

報定海關都得

呢句入到?

我宜家聽 你仲會唔會上去?

報定海關都得

呢句入到?

我記得有個入學試 你有無入學試錄音
個個係寫電話推銷

呢句入到?

個個係寫電話推銷

1:10開始 不停要求人要比錢
即使話無cash 都要你用eps
呢到得唔得?

呢句入到?

個個係寫電話推銷

你係指做緊份野果陣?

個個係寫電話推銷

1:10開始 不停要求人要比錢
即使話無cash 都要你用eps
呢到得唔得?

呢個入唔入到不良營銷手法?
幫你地推
利申 做過
當年喺勞工處見工見到
「香x教育國際
招聘 電話訪問員/活動助理
時薪 $50」

見工流程:上尖沙嘴 唔記得邊間金融公司見工
見完等通知仲有second in
second in就係要去灣仔嘅compass college到in

一知道compass college個朵就知一定唔科好野
而second in嘅流程就係
搵條好似高層少少嘅人嚟演講
當然佢係講到自己有幾勁幾成功
然後演講完就話叫你班柒頭舉手出嚟講1min
咁樣可以加印象分
利申 冇舉手但係佢地收咗我
等陣繼續打埋落去講埋返工係點hi樣
幫你地推
利申 做過
當年喺勞工處見工見到
「香x教育國際
時薪 $50」

second in就係要去灣仔嘅compass college到in

咁樣可以加印象分

第一日返工
佢地就會俾張對白你地
大概記得嘅內容就係
「喂,係咪xxxx xxxx嘅機主呀」(唔知對方係邊個嘅情況之下用)
有啲人有補習嘅話就有佢地嘅資料
「喂,係咪xxx同學呀」
通常佢地都係話
「我係代表xx教育打嚟嘅⋯⋯」
「我係雅思乜乜乜打嚟嘅⋯⋯」
「想問問你依家係讀緊中學、大專、定已經出嚟做嘢㗎」
「阻你少少時間,幫手做份問卷」
知道你成績點之後就會問
「咁其實你有冇諗過改善英文水平呢?」
如果你話有
「咁就好啦,因為我見你都係有心想學英文⋯⋯所以我都可以俾個優惠你⋯⋯嚟緊有我地機構有個免費試堂⋯⋯機會難得」之類咁嘅嘢
幫你地推
利申 做過
當年喺勞工處見工見到
「香x教育國際
時薪 $50」

咁樣可以加印象分

第一日返工
佢地就會俾張對白你地
大概記得嘅內容就係
「喂,係咪xxxx xxxx嘅機主呀」(唔知對方係邊個嘅情況之下用)
通常佢地都係話
知道你成績點之後就會問
如果你話有
「咁就好啦,因為我見你都係有心想學英文⋯⋯所以我都可以俾個優惠你⋯⋯嚟緊有我地機構有個免費試堂⋯⋯機會難得」之類咁嘅嘢

而返工地點就喺compass college嘅一間細房啦
入到去一堆人拎住一堆nokia舊款到仆街嘅手機喺到打電話
逼到仆街
工作就係打電話吹水
冇記錯好似銅鑼灣、灣仔,北角都有呢啲打電話嘅存在
我嗰時就係喺到hea
打俾fd吹水、打去ex到玩電話
挨咗幾日就走咗唔做
當時聽講只要你搵到一個人嚟試堂你就可以收一百蚊佣金
據聞有人俾老頂升級
叫佢轉為無時薪制但係如果有人報就有一千蚊佣金收
佢地成日都會以「政府有10000資助」為賣點
但係唔知聽嘅人點諗
我一路聽老頂教我地點sale我就一路諗
屌嗰一萬蚊咪又係袋你袋
其實諗諗吓都覺食水深
你連啲part time sale到人都俾一千佣
咁究竟你地班老頂可以袋到幾多入袋?
幫你地推
利申 做過
當年喺勞工處見工見到
「香x教育國際
時薪 $50」

咁樣可以加印象分

第一日返工
佢地就會俾張對白你地
大概記得嘅內容就係
通常佢地都係話
知道你成績點之後就會問
如果你話有

而返工地點就喺compass college嘅一間細房啦
入到去一堆人拎住一堆nokia舊款到仆街嘅手機喺到打電話
逼到仆街
工作就係打電話吹水
冇記錯好似銅鑼灣、灣仔,北角都有呢啲打電話嘅存在
我嗰時就係喺到hea
打俾fd吹水、打去ex到玩電話
挨咗幾日就走咗唔做
當時聽講只要你搵到一個人嚟試堂你就可以收一百蚊佣金
據聞有人俾老頂升級
叫佢轉為無時薪制但係如果有人報就有一千蚊佣金收
佢地成日都會以「政府有10000資助」為賣點
但係唔知聽嘅人點諗
我一路聽老頂教我地點sale我就一路諗
屌嗰一萬蚊咪又係袋你袋
其實諗諗吓都覺食水深
你連啲part time sale到人都俾一千佣
咁究竟你地班老頂可以袋到幾多入袋?

唔該巴打
我今晚整個整合版
推另一個post 比大家知
我今晚整個整合版
推另一個post 比大家知

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞