[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (23)

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
x就算喇
最新個代xs真心勁
佢無推至死白就得
apple google的確係勁
apple 連video recording都咁高DR先誇
Google真係算digital嚟講最好…反正電話影相都係貪方便po Facebook姐…
apple唔係唔好但冇Google啲色較得咁搶眼。
咩叫死白ar

有冇xz3 user可以分享下呢種場景既相
ps:xz2p ia 逆光

Iphone max 同場景smart hdr
之前個post 其實就係專登逆光咁影. 我係差唔多對住盞燈影.

iphone XS Max 光度平均d.

而XZ3 你見右上角盞燈係爆晒. 左邊個櫃就暗左咁.

其實影相XZ3 真係麻麻地, pixel 2 都靚過佢.
sony hdr不嬲廢
其實痴第二塊已經好左好多
淘多次痴多次唔掂就出去揾人痴算數
越黎越多機有960fps
咁好多都係假960嘅....不過都冇用啦,成個app本身就廢,加上spec同售價。都唔知仲有幾多人會買
望下 P20 Pro 個 960fps 樣衰到
到依家好似都係得 Sony 做到 1080p 960fps
但係世界首創就得索尼
P20係480升960
睇下幾時到iphone首創1000fps或以上。
而家iphone個 slow motion仲係240fps,既然iphone個處理器咁勁,要做唔難。
市面可以有960fps係因為cmos整合咗ram Apple做到當然唔難 畀多d錢去sony買cmos咪可以囉
apple未買黎用姐
btw apple已經test緊1/1.7 cmos
黎緊19年半導體係咁出1/2,1/1.7cmos更新dram model
sony mobile既影相只會差距越黎越大
最好笑係 d cmos 係 Sony 出
但自己手機唔用
sony mobile一直都用緊自家cmos喎
你黎搞笑?
btw半導體一向當sony mobile係契弟同白老鼠
而且為左成本當然唔會用大底,用左都曬氣
根本寫唔好個相機

xz2p套雙鏡系統早係2年幾前半導體已經比左sony mobile叫佢自己寫算法,仆佢個街人地冇預你會寫咁撚耐都未撚寫好(早2個月終於寫好)

最重要係半導體終於幾個月前賣甩sony mobile
而家sony mobile獨立左出黎資源係多左,但再冇人保佢 呢2年都做唔起就係咁先
Google Night Sight APK檔流出

http://lih.kg/bHKuzS

LIHKG @ Android

google用一個鏡頭做你sony Mobile2個鏡頭做既野
問題sony都係冇得用
無起色都仲有用 唔會摺
當示範單位 show下黑科技
終於有中文版?
用用下發覺個home變左有多個圓框
鎖曬權限
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞