[有圖]有冇巴打用緊真無線藍牙耳機??

647 回覆
51 Like 24 Dislike
SONY真垃圾
Jabra elite sport好正
亦都係第1隻
做運動用佢apps追蹤到好多數據
跑步分析都好準
平時唔會回糾線,delay唔太覺
不過真係要用comply耳棉先正
做運動就原廠果隻
另外,音質唔會等別好,勝在任面性
性價比高,之前係the club用積分+990$買好抵玩
仲有佢設計細同實正
跑步用powerbeats 第三代
我覺得最好

返工成日要講電話但想知連接好唔好
AirPod la diu
Bose 超級fans
壞處係大
但佢大得黎fing極都唔會甩 長戴跑步都無事
Connection比一般真藍芽勁
用左四個月 基本上無斷過

上面有人話睇片delay(其實係所有串流都有)
但好似據我所知係真藍芽死症
暫時得airpod唔會有delay
電話 wtsapp錄音呢啲其實都起碼對方會聽到聲 但雜音較大 同埋只會右耳有聲

但整體我覺得好撚正
當時係揀緊b&o同Bose
但本身好中意bose同自己都用緊qc35
所以揀Bose
完全無後悔

用緊anker依隻 5百幾港紙
有bt5.0 隔音無問題 連線都穩定
音質都過得去 絕對比jabra 好
之前用過elite sport 覺得太難聽
試過E8 覺得味精太重手 同太貴
搭車果陣講唔到電話, 但係係街就算好大風又講到
5百幾抵玩 香港有無?
用過jaybird, jebra 跑步一定會浸壞,最好都係the dash
2個月前係broadway試bose同b&o
聽base就bose 真係明顯好多
人聲樂器聲就b&o

雖然b&o比bose易甩 但因為個樣同聲質揀咗佢
暫時都冇乜斷線 delay問題
有時行路feel到甩甩地就咁下 不過塞入啲就冇呢個問題
試過連續用3個幾鐘 都冇太唔舒服

但因為幾入耳 都幾隔聲 會聽到自己行路dumdum聲
bose就唔會好隔聲 但應該會比b&o舒服 因為冇咁入耳

之前試用過bragi同jabra 但講電話真係唔掂 對方聽到我把聲好薄
e8

左右聲大細唔平均
錄音同講電話 一有風同雜音就聽唔到
如用ip 連線唔夠airpods方便

成日因為要錄音,要disconnect個耳機,錄完再重新連番線
應該無
Buyandship 美國運返黎都係hkd 22蚊一磅
真同唔真既分別係?
唔真係指左右耳筒有線連住既earphone
真係指類似earpods, 兩隻分開個d
同埋依隻係ipx5 級防水
壞咗未再買過隻 依隻買2-4隻先等於其他耳機一隻價錢
音質唔算好厚 我覺得係清晰嘅 音場闊嘅
因為藍牙本身係咁 唔係隻耳機問題
e8 就用有限嘅音質 tone 到好重味精 扮到好厚聲
真係好唔自然
Anker 依隻音質我覺得中上 叫收哂貨 再好聲嘅 要用返有線
想問大家點睇bose qc30?
用緊jaybird run 用水喉沖過幾次咩事都冇事
認真如果你係用iphone,強烈建議用AirPod+舊淘寶耳膠

你用光速跑都唔撚會甩

音質我唔太清楚,但普遍評價都話拍得上2K既耳機

續航力完全係世界級,我平均一日用兩個鍾,一星期先差一次電

利申:多數搭車/做運動用

STXS狂斷線,有無巴絲都係咁
點放返入case? 每次都又拆返落黎?
係汗浸, 水都浸壞就死得
用個盒仔袋住,都係淘寶淘既

之前怕舊膠用都會甩,所以淘多左條可以掛脖既膠繩,但完全廢既,用左舊耳膠山竹麵打唔甩

普遍評價都話拍得上2K既耳機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞