[ONCE]TWICE討論區(10) 寶礦力30週年代言人

1001 回覆
63 Like 18 Dislike
不如講下最唔鍾意邊首
我聽親im gonna be a star都即刻skip

Im goons be a star 我都會唱到勁high
首歌好膠但我鐘意
老娘要當明星
我聽親ponytail都飛 個前奏唔鐘意

1輯除左主打 like a fool同i'm going crazy 其他都麻麻地

Mini 1呢3隻最正,成日loop
Like a fool ,precious love ,touchdown ,jelly jelly , 1to10
One in a million 全部都好高質

I gonna be a star 纯粹唔鍾意佢係咁重複個一句
[INFO] TWICE will release special TWICECoaster Lane 1 album with additional new songs in late February
http://naver.me/FJZY6tjC

屌你JYP
又要買碟

買買買

又有得洗錢

[INFO] TWICE will release special TWICECoaster Lane 1 album with additional new songs in late February

屌你JYP
又要買碟

買買買

又有得洗錢

頂 當twice係男團咁
出單曲都好 至少可以賣平d

屌你JYP
又要買碟

買買買

又有得洗錢

啱啱ptt見到人講
10月秋專12月冬專2月春專
大家可以期待定夏專

垃圾JYP連我啲新年錢都唔放過

買買買

又有得洗錢

啱啱ptt見到人講
大家可以期待定夏專

其實既然有新歌 做咩唔直接CB整新專好過
咁樣好似俾佢呃得開心啲

又有得洗錢

啱啱ptt見到人講
大家可以期待定夏專

咁樣好似俾佢呃得開心啲

Concert要唱嘛

又有得洗錢

啱啱ptt見到人講
大家可以期待定夏專

咁樣好似俾佢呃得開心啲

因為要開con 而新專要宣傳
啲人話3月就開始tour 所以應該要完tour先出正專
總之就冇得抖
唉 好矛盾又想見到佢哋 但又唔想佢哋咁攰

啱啱ptt見到人講
大家可以期待定夏專

咁樣好似俾佢呃得開心啲

因為要開con 而新專要宣傳
啲人話3月就開始tour 所以應該要完tour先出正專
總之就冇得抖
唉 好矛盾又想見到佢哋 但又唔想佢哋咁攰

其實唔想佢地咁快開tour
好驚佢地重蹈前輩嘅覆轍
同埋真係好心痛佢地啲攰樣
彩彩同子瑜仲要未畢業 唉
當年nobody就係類似咁樣出世

有nobody咁紅就好

我一直相信JYP換咗策劃人 係會好啲
新飯初報到 偏愛彩瑛

我寧願佢出隻單曲算
JYP好等錢洗咩
不如講下最唔鍾意邊首

首歌好膠但我鐘意
老娘要當明星

呢位絲打肯定唔鍾意rock genre 嗰啲

我就最鍾意ponytail 個曲風有突破
其次就like a fool, going crazy

btw 唔係咁鍾意Do it again
出單曲 開concert
秋天先CB啦
早熟早殘JYP唔好自斷米路

我寧願佢出隻單曲算
JYP好等錢洗咩

你睇翻2016 JYP業績 對比2015 差唔多2個double
仲有股價係一直升
真係有得賺就再賺多喞

我唯有諗 佢哋分到嘅錢會多啲
不如講下最唔鍾意邊首

首歌好膠但我鐘意
老娘要當明星

呢位絲打肯定唔鍾意rock genre 嗰啲

我就最鍾意ponytail 個曲風有突破
其次就like a fool, going crazy

btw 唔係咁鍾意Do it again

我都幾like ponytail曲風好似卡通歌咁
但就係前奏個part唔岩口味 無解
另外jelly jelly前奏成日以為係taylor swift首歌
One in a million, like a fool 都超正
I gonna be a star 真係好唔得!但呢首歌對佢地來講有意義!我仲記得佢地第一次逆向回歸個陣居然表演呢首歌!真心比邊個唱都死,係我聽個kpop 作得最難聽既歌!JYP 真癡線,咁多歌唔選選呢首比佢地表演!
秋天先CB啦

講得啱,真係驚早熟早殘,消耗灑觀眾對佢地既新鮮感!又唔係話行到yg 咁極端既飢餓行銷,但起碼唔好出咁多,比佢地操下,走中庸之道。有咁多成功失敗例子比佢睇JYP 都仲係十下十下咁!

我寧願佢出隻單曲算
JYP好等錢洗咩

你睇翻2016 JYP業績 對比2015 差唔多2個double
仲有股價係一直升
真係有得賺就再賺多喞

我唯有諗 佢哋分到嘅錢會多啲

同期既YG sm呢一年個股價唔見左成40%
秋天先CB啦

講得啱,真係驚早熟早殘,消耗灑觀眾對佢地既新鮮感!又唔係話行到yg 咁極端既飢餓行銷,但起碼唔好出咁多,比佢地操下,走中庸之道。有咁多成功失敗例子比佢睇JYP 都仲係十下十下咁!

唔想佢地不斷出show
Vocal 真係有待磨練
一輯: 無法分類
二輯: 幻想俾人追同自己好靚既自戀歌
三輯: 暗戀人既歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞