Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 20 ) Note "9" 制霸天下 !!!

1001 回覆
20 Like 17 Dislike
千祈唔好呀
寧願佢上下邊框窄番少少就算
三星造好多野 貢獻哂彼人
iphoneX 無下巴oled

連華為 mate 20弧面抄到咁明顯
點樣㩒
㩒黎㩒去都搵唔到真人聽
裝咗o epay未?
啲回贈係經o epay過俾Samsung pay張smart octopus
有裝 成日refresh 佢都無
去地鐵站check 又係無
Note9 幾時出更新呀?
個相機成日 Lag
唔係咁快做孤兒仔
屌完就有
s9今年有冇得食android pie
岩岩先beta用家體驗

出年講到實牙實齒 預新年前後
好想用gesture control
終於有
日落可以睇返香光
我啱啱開始用緊
感覺幾正
不過我想要嘅係喺底拉出嚟返home嗰隻
用咗咁耐one hand operation
依然有唔小心hi到嘅問題
one hand hold耐的 成日都唔得
我見左右掃recent app玩住先
早買早享受
頭先去左衞訊問note9 128gb

$6998

用緊xz2收番2560
仲有部舊s7收番960

用匯豐vs卡 因128gb唔夠7500回贈得180

咁抵唔抵?

有師兄講過用 Good Lock 2018 (via Galaxy Apps) 可以 hide 到右上角嘅嘢(訊號、Wi-Fi、時間...)
但左上角有冇得 hide?(e.g. Gmail notification icon)
如果我去「設定」-> 「通知」-> 逐個 app turn off,
似乎連拉落嚟睇 notification 嘅機會都冇埋

因為我只係想 hide 咗頂頭啲 icons,同時想拉落嚟時睇得返全部 notifications
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞