Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 20 ) Note "9" 制霸天下 !!!

1001 回覆
20 Like 17 Dislike
想入手note9
想問下宜家會唔會有lag既情況出現

對上個部係s8 plus
用左三個月就開始lag
s8 plus更新咗Samsung Experience 9之後好好多,你更新咗未?
唔建議
最大分別係支筆
其他差無幾
有無人試過點樣整走啲uv 膠
貼左但未爆,純粹問下
whitestone 說明書話用酒精濕紙巾可以抹到
冇事喎,係唔係裝太多大陸app/不知名apk?

舊年5月買,4gb版,未換電,仲好順加核電
冇 後尾賣左,轉左iPhone x
好快無電,見note9 4000電又想試下
aod除咗令電話啲電更加倒水,真係唔知有咩用。你話唔著Mon就可以睇時間,但問題著Mon唔係好麻煩而且又慳電
我覺得用落電量分別不大
就係用力禁mon同埋指紋有時都維持係always on度
去setting搞下,你係咪調咗最大力
可能note9大電唔覺啦,note8開同唔開差好遠
冇,返而係輕力

touch個指紋有時都冇返應 要隔一陣
禁指紋 電源都一樣
熄左就未試過有呢個情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞