Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 20 ) Note "9" 制霸天下 !!!

1001 回覆
20 Like 17 Dislike
我係left horizontal 係 back
right short swipe horizontal 係home
long swipe horizontal 係recent
試過up down 但勁唔friendly所以放棄咗
不過我咁樣set係會不時hi到其他app啲gesture e.g. lihkg

btw full screen咁樣真係好鬼正
完全返唔到轉頭
邊度set full screen? touch area垃到large都唔係full啵

申利:note8
其實只係縮咗個navigation bar落去感覺好似full screen啫
睇嘢可以用埋下面最盡嘅圓角好鬼正
要用code入先hide到,頭post好似有教,但N8/s9唔知得唔得

利申:s8+ hide哂上下2條bar用得超開心
上面條bar始終有用所以唔想hide
有得揀淨係hide下面條bar
你講嘅係就算喺home都冇咗條bar
但係本身唔駛見到home制都可以噤落去架ma
尋日買同申請仲有
btw 我麻麻地個會震嘅home button
有冇得校唔震
手機屏幕與傷眼——解讀三星 A 屏 pwm 與藍光損傷

https://hk.saowen.com/a/4ade30dbc2f930d55ff04df22eacdb25c0d9b7d44953b4f9082eeca239b3edee
為什麼我報note 9一充滿電過左兩三分鐘就冇咗1% 明明咩都冇掂
有無人相機同錄影果時會lag 一lag機?
係咪csl買note9 最抵
note 8 有咩方法可以連Bluetooth落部車度
頭先試過用iPhone xs連到,但note 8就唔得
上網睇好多人都唔到站note8落部車度,無論新車定舊車
求mon貼推介,唔使好靚嘅,但求平平哋不過不失咁
利申:用緊S9
淘寶uv玻璃貼$70左右
香港貼食水好深,最平都$150但包貼埋。
有冇人買左隻watch用
可以關咗佢,但冇咗用力番主頁嘅功能
thx 巴打
無爲意有得校添
有冇好睇電子書epub嘅軟件介紹
Google Book 成日睇唔到我自己下載嘅書
想問問各位巴打有冇好防毒推介。
事關小弟用緊S8+,跟著Citibank 個APP係咁話檢測到其他APP擷取緊手機畫面,而近排信用卡又被人盜用咗,就想睇下部機有冇野。

PS: 有DL到Antivirus Free 個APP,Check過一次冇事
以下app有更新

最明顯one hand operation
可以比你開個箭咀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞