Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 20 ) Note "9" 制霸天下 !!!

1001 回覆
20 Like 17 Dislike
取消3.5又係邊條智障諗
依家三叔少有嘅優勢黎嫁
其實防唔防爆廠商點會理 最後都係用家問題

最緊要佢敢做而又做到 3.5mm取消都係遲早既事 將來

既手機要做到愈黎愈薄都係大勢所趨
點解要取消3.5mm? 明明係samsung堅持既特色黎
同埋samsung食埋akg

做咩要取消3.5
Samsung jbl都好正
三星 收購harmen啦
呢樣真
而家仲有邊個牌子嘅旗艦機冇死人notch得嚟又有3.5mm
本身之前對samsung呢個牌子冇咩好感
但係眼見呢一兩年佢冇好似其他牌子咁胡亂跟隨apple帶嚟嘅“潮流”
保留返自己特色
令我對呢個牌子嘅好感大增
samsung用邊隻backup比較好 想去人仔trade in部s8plus 換s9plus
Samsung 雲端可以apps都backup埋
桌面排位都跟返舊機
app data都有?
想問下幾時先會收到八達通回贈個$300
明明收到smasung個email成個禮拜都未見八達通apps有通知
s9 9.0將上ai場景辨識
我想問下香港依家note9 523g大行賣幾錢同埋有乜優惠?
住係日本屌佢得128G版,冇雙卡、仲要機價12萬yen
lm

或者當場用 Samsung Smart Switch 有冇得諗
想問各位巴打知唔知點樣 hide 咗 notification bar 上面一個個 icon 仔
good lock 2018入面有app 閂
睇返 Samsung Smart Switch 個 app description 係可以轉移 app data,
但只限 Galaxy <-> Galaxy
smart switch 如果galaxy 去 galaxy簡直世界級方便 其他android唔知

用 Galaxy Apps 搵到 Good Lock,再搵到 QuickStar,
入面有 'Simple Indicator',可以 hide 到右上角嘅嘢 (e.g. NFC icon),
但有冇方法可以 hide 左上角嗰咋嘢?

長禁

pixel 3 xl都冇哂LG影
要比錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞