Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 20 ) Note "9" 制霸天下 !!!

1001 回覆
20 Like 17 Dislike
轉數快唔收
s9+如果用a12
仆街note9 個8達通搭西鐵成日出唔到閘/入唔到閘(部電話有顯示過左數), 但係搭巴士小巴輕鐵7仔,ok, PK taste, 大快活嗰d完全係冇問題,就係朝朝搭西鐵,收工搭西鐵就有80%出事…

究竟係我碌9有事定係西鐵問題?
利申:note8 嗰陣係冇問題
用咩case
同NOTE8果陣一樣, 都係淘寶最撚薄果隻羽翼CASE, 我都有諗過係咪殼問題,
但係有試過裸機去啪都係一樣會FAIL
想入手N9,等埋IPHONE XR出,應該會再減
地鐵好少撘, 不過冇試過有事(我諗出左note9之後撘左十幾次倒)
好似得西鐵先有問題..
呢幾日我留意到有d用實體卡嘅人都有d人同我一樣, 一齊入唔到閘同出閘,
懷疑同高鐵有關,希望係 (平時出入我都係柯士甸站)
diu
其實顯示得過左數都幾肯定唔關電話事
有陣時似係部機detect唔到有八達通啪埋去, 一時就過左數唔開閘
Good Lock個task changer係咪冇得set 例外?
一禁就連歌都熄埋
華仁會買機係未先俾錢後試機
sunmoblie 加返價s9/s9plus
但Note 9 512一減減咗500
跌到落7字頭
講真512 同8gb ram 唔係太多普通人用到

好多人部電腦都未必有呢個spec

不過Note 9 512GB逆市大減價
係咪表示真係冇人買?
跌到落呢個價我又有少少心郁想買512多過128
512實有用嘅,其實主要睇你部機想用幾耐,如果一兩年就轉咁就冇必要咁大ROM啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞