(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
Ok
一開始諗住佢係因為唔想文明留係地球先拍枱
點知結局咁樣,將P仔既之前定落設定整到冇回事咁
班軍佬死得好慘
兩個基友互射
斷半身再跌落街嗰個宜家諗返起都覺得心寒
呢集可以入黑歷史 完全係吃書
又話同上兩套連結
都係略略提過下之前黎過兩次
同show下面具
P仔當你地球係狩獵場咋 吹到侵佔地球
留個名先
星期6先睇
有無巴打睇imax? 效果掂唔掂?
好失望真係
如果細p係留到最後同人類一齊對大p我覺得更有睇頭 話哂佢係想送件武器黎地球 點都算係地球果邊
但血獸同人類開始有正面溝通呢點我幾鍾意
最尾真係
我覺得係條女裝鳩佢
反而唔想佢有

呢條line淨係講人類同班P咪幾好,一加埋異形就變雜交戲,人類永遠偏幫班P
如果冇睇錯,支炮跟左佢望既位
佢準備開炮,條女一叫佢,跟佢視覺,對正佢打側既頭啪左落去
係,陰到應一應
係咪會再重啓 今集差到咁
套戲上半part其實幾好,細p醒左一路殺,殺到潛入架車,中間重會用第2集cityhunter既面具去搵返隻手,由走佬到學校個幾場打鬥幾好睇,暴力得黎又唔會太over,一到大p出場就暴走劇情.....
咁咪異獸戰2
支炮原理係點
應該係炒p仔啲科技,我見隻黑鬼有個瞄準器掛響眼

其實隻黑鬼講過啲p仔嚟得越來越密
支炮點樣先會開炮?
咁我又睇唔到呢樣
堆角色同演員整體上我覺得滿意

上面有巴打話男主角唔似軍人, 我諗呢樣係Shane Black專登塑造主角成為一個行為古怪嘅兵痞, 最後浪子回頭之類嘅劇情, 最後出嚟嘅效果我覺得都ok, 但係後段Cut得太多劇情做唔到個角色嘅轉變

Olivia Munn個角色可有可無, 對劇情推進完全冇幫助, 除咗解釋幾句外星科技同俾班麻甩佬性騷擾之外 , 同男主又冇愛情線, 而且有兩個位極度唔合理
一個女科學家攞支19麻醉槍追住隻殺咗成堆軍人嘅怪物 , 最尾明明望住架飛船飛走, 但又可以瞬間轉移到墜落地點

個細路演技好勁, 開頭扮自閉症入型入格, 可惜後面主角威能太勁, 如果有多啲父子之間嘅互動會更好
主角老婆個角色出場時間少, 但我覺得幾有驚喜, Olivia Munn個角色嘅戲份完全應該由佢代替

Sterling Kelby Brown, 串柒柒嗰個黑人, 做得又真係幾串柒柒想一拳打落去
可惜Chok咗成套戲都冇Show到佢有乜咁勁, 連佢最尾有冇死都唔知

跟住係班Looneys

Keegan-Michael Key同Thomas Jane真係絕配, 一唱一和令套戲生色不少, 如果有多啲戲份就好
耶撚個角色又係幾有魅力, 講聖經嗰part幾搞笑
黑人同啤牌佬完全唔知係做乜鳩, 應該剪走
s果集都鋼琴家做軍人la
都係唔多似軍人
都是屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞