(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
1. 我估射中個肚,子彈射得入
2. 因為氣壓?
3 4 唔知,我都覺細p 係學校都已經捉住主角,咁都唔殺佢真係on9, 最尾入個飛船又係咁易入
明知p仔想拎返個手腕裝備,主角個仔就死都唔肯除,係都要拎舊野周圍走,引鳩隻p仔殺佢地,明明純粹為左個仔既安危而行動,但偏偏要keep住件令佢危險既野,毫無目的可言
其實戲入面有解釋過, 占星者想對件事保密, 將鐵血殺嘅人屈落主角一行人到
他哋想自保就要keep啲裝備, 想之後將件事公諸於眾
劇情過咁撚快, 唔記得都正常
我覺得其實可以咁睇,可能血獸係存在科技派同生物基因強化派,兩派鬥爭,科技派係比生物基因強化派收皮果陣成功研化套甲,所以要帶住佢逃亡,以便將來東山再起,結果當科技派p仔係比其他血獸追殺既時候,逃到地球,再係墜機果陣射走套甲,自己就跳船再諗住回收套甲,結果遇着人類又比人偷裝備又比人捉到,係種種情況符合自己預期既發展下比生物基因強化派既大p收左皮。
1,黑鬼鬼爆炸子彈
2,我以為力牆外面有幅射
3,主角吖嘛
4,睇左個禁密碼,密碼鎖嚟
我反想請教第一隻細P降落地球果陣,做咩要離開主船。最初以為佢隻船就爆,原來都冇事。
駛咩上救生倉?????
至於政府秘密組織果part,根本就係黑鬼係度鳩諗班p仔想好似變形金剛黎霸地球,但其實根本就唔係,係佢自己幻想細p仔拎左樣拯救地球既裝置,總括黎講其實佢仲戇鳩過班軍佬。
可能佢唔怕一萬最怕萬一
求圖2食香腸片。
咩節目?
軍佬果part就最簡單,自己遇到外星人驚會比政府滅口所以寄左面具比自己屋企,為自己既人生安全買個保險,點知發現原來面具同追蹤器咁重要,擔心外星人為左拎返啲裝備去追殺佢個仔,結果發現另一隻大版外星人,再係逃避大版外星人追殺既時候,佢個仔比政府佬捉左,之後既發展就係去太空船現場救仔,以為自己係外星人目標,之後自膠再救仔,最後大難不死升官發財,仲接收埋外星科技。
其實班隊友全部係痴線已經解釋晒爛gag,幫拖。
女博士叫尾位助攻。
細P幫人類只你班友自己估。
我反而覺得細P係落荒而逃去左地球。
未必係佢原來目的地,件甲未必你俾地球人用。
故事似係細P族同大P文係敵對。跟番S咁。
我都覺係黑鬼自己諗多咗,以為細p係黎幫人類
細p. 要走佬有一萬個理由,反而d 隊友算幾搶境,最尾黑人 佢本身都有自殺傾向,自殺去幫主角都好合理
同行marvel fans問:點解呢套2B但死侍三级?

我唔係幾識答
去戲院同fd睇完
應該都係其中一套今年睇完覺得垃圾既片
對上套s都有入場睇,已經覺得垃圾

今集講爽又睇得唔算爽
故事又唔知做乜勁
睇完都唔知果兩隻野黎為乜
講1987,97好似想拉d關聯,但最後乜柒都唔冇
故事好散好碎,冇主線
男主第一次見p,完全唔驚
除左5個傻佬令人印象深刻
其他乜都唔知睇緊乜
隻外星狗比人射傻左定點
次次出黎嘔d武器比條女都唔知做乜
最後真係,會唔會係咁呀
今日睇左,終於黎追post
見到有爸爸帶細佬去睇,噢左
我覺係個武器SHOW OFF 唔夠, 二來又出唔到個打獵模式 , 變左同一般打外星人咁
1. 榴彈砲直塞入肚
2. Nobody都要死得好好睇睇,死之前講句野先
3. 唔識
4. Anti predator 都鍾意玩弄對手,只能咁解釋
5. 之前用鏡望到個仔入password 跟著做返
其實大P同埋嗰啲upgrade左既血獸會唔會係bad blood pred來(佢殺人既方式都似),而細P係死到所剩無幾既Classic Pred/ Hunter,所以套盔甲其實係要來對付啲bad blood,不過至於佢套甲其實想俾邊個真係難理解
好似少左D GAME資料
AVPgame同predator電影都係有D聯繫架
大p有講Fugitive係叛徒, 所以至少佢哋係同族
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞