(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
今集唔收得?
首周票房同鐵血S差唔多, 但預算係S兩倍
咁到底邊個扑咗隻外星人呢
咁係咪可以講佢溝完人類dna都幾清醒 識得整舊野出黎比人類對抗大血獸
鐵血戰士必有嘅野佢有齊 如果有多啲彩蛋就好
有下CG真係嚇親我
最尾大P死果下我仲以為自己眼濛
今集無期望睇係幾爽

可能上一集鋼琴戰曲男主角個集太差 有對比

今集殺人完全唔留力 大隻佬狂插 爆頭 爆腸 肢解齊晒,重點係今集日光日白清晰咁睇血獸獵殺,對血獸科技又解釋下,唔錯

唯一唔鐘意笑話有時太over 笑笑下完全笑唔出
今集時間係S之前定之後?
成套戲嘅轉捩點就係大P殺咗Fugitive, 呢個位之前各方面都好好, 之後劇情開始暴走
前半段我會俾8分, 之後頂多3分
呢個位之前好多迷團,好想睇落去,
但之後劇情開始暴走,D解釋ON撚99
如果跟番原本劇情, 逃亡者聯合主角團隊 一齊殺大P, 會好好多
佢果D笑話 根本係廢話, 一D都唔好笑
唔知, 兩套冇關聯
改左劇本?

原本仲有兩隻鐵血同 主角團隊一齊作戰

痴L線

睇呢張圖都吸引過成套戲!

Fox班高層傻左?咁正都改?
拍左出來都改

https://www.youtube.com/watch?v=12-wsx1fjcg
2分05秒

可以見到 裝甲車 射爆左一架車, 令架車斷開再 翻轉
應該就係呢一幕

但係電影無出現到
邊下CG
大血獸特寫 係假到嚇親
Ok
即刻好想睇
岩岩睇完 冇諗過隻P仔咁快咁人打爆頭死 仲諗住佢會同人類夾手一齊打9隻大P 但睇睇下先知隻細P原來都算係好人 可唔可以理解佢係為左唔想血獸咁衰走去搶人地方所以比血獸殺手人類用黎自衛呢?
其實 小P 算唔算左膠呢??
幫人類(敵人) 對抗自己友

即係好似 美軍出兵攻打伊拉克
然後有一個美軍將領 送核彈比伊拉克, 幫伊拉克對抗美軍咁.............
背後會唔會有個陰謀?

畢竟隻大P係咁多DNA合成出黎 乜都唔似 影響生態
如果仲有下集,都仲可以玩low tech vs high tech呢條橋。

下次大p族是low tech, 阿狙擊手 +predator killer是high tech, 狙擊手隻臂又是另一隻宇宙船的key, 為了先發制人狙擊手決定單刀穿件predator killer就去大p星玩獵殺。
我以為係同一個世界
屌 Fox依家出套原本版結局
我都會即刻比錢睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞