(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
依家咩年代呀,仲想主角驚p仔?

科技再誇啲既外星人睇唔少啦,隱形都有人開發緊啦
基地個兩個面具係咪avp 死左個兩隻?
我覺得件事係細P知道左佔領陰謀 所以拎件裝比人類自衛 但發動呢個行動既P仔(未必係好既)知道細P想搞衰個PLAN 就搵左大P去毀滅細P 但大P係不被承認既P仔 姐係可能係樓豬講既bad blood 但佢係一隻鐘意玩基因工程 唔可以番本身p仔個星球 所以就搵左佢去殺人 成功/失敗都唔會影響去發動佔領既個班人
佢地既論點都係話p仔依種族群唔會入侵人地星球,同埋唔會進行改造基因依種行為
bad blood要搵一個新既星球定居
佢地認為大細p都係bad blood,bad blood群知道細p想背叛佢地先派大p追殺佢地

依幾點都係我睇台灣人分析出黎
不過導演講咩就係咩,等出下集解話算,雖然冇咩可能
https://www.youtube.com/watch?v=IES9vab_enQ
3:45
聽佢咁講,如果個重拍理由係咁
真係女主角一個害全家
我覺得ok喎
有80 90年代predator +其他血腥動作b片嘅套路:
無視角色成長,backstory.
啲人蠢蠢地咁死, 少少搞笑, 大量暴力血腥

導演當年有份寫第一集嘅predator劇本, 有心玩呢個風格

不過套戲最後果十幾二十分鐘....係咪趕收工定比人剪過嚟.
成個style完全同前大半唔match
張相好歡樂
本身應該好睇好多
根據Birth Movies Death的報導,電影原先的結局與上映版本的結局十分不同。在原版結局裡,三人在森林大戰生還後,一架直昇機在森林降落,首集《鐵血戰士》的主角Dutch Schaeffer(Arnold Schwarzenegger飾)步出直昇機,他的臉部傷痕滿佈。他要求三人跟隨他離開,Rory問他:「我也要跟你走?」("Uh...me, too?"),Dutch流露出經典的笑容回應:「尤其是你。」("Especially you.") 雖然製作團隊當時真的有聯絡Arnold Schwarzenegger,希望他參演這電影,但他最終還是拒絕,因此大家未能看到此角色再次出現。去年,Yahoo訪問Arnold Schwarzenegger時,他透露他拒絕參演這電影的原因,在於他的角色在電影裡不太重要。假若製作團隊願意重寫,令他的角色變得更重要的話,他或許會考慮。Arnold Schwarzenegger身為首集《鐵血戰士》的主角,他在電影中的角色和造型都非常經典。假若他在這電影出現的話,相信會令不少影迷十分興奮。在接受Digital Spy的訪問時,導演Shane Black表示理解Arnold Schwarzenegger不參演的原因,亦指他或許是因為要參演來年上映的《未來戰士》(Terminator)第六集而未能參演這電影。同時,他表示假若電影公司開拍續集,Arnold Schwarzenegger仍有機會回歸。
玩撚晒

好垃圾 笑住黎睇
細P係研究室走佬拎黎用住先個面具係之前邊一隻既?
佢有多一隻
寧願冇阿諾,用返而家個男主都ok
但唔好出現果套甲,因為真係完全唔夾套戲

女主明明係motel同開頭研究所話細P無左頭盔同裝備架wo
男主先醒覺細P係去左佢老婆屋企拎番頭盔同手甲架wo
最後d隊友全部死晒
你估係老衲咩
一開始睇格局睇cast已經好B片感覺,而執行出來更差。
劇情推進已去到亂黎狀態。
放櫃入面既唔係之前既P仔留低咩?
佢自已個SET唔係張枱上面?
同埋一開始主角收埋個面具
之後到佢現身後見主角好似一直都冇帶面具
BTW今集好似第一次見P仔用個口啲刺咬人
班友研究左隻野十幾廿年都冇乜點用過佢d科技咁,乜撚都唔識用咁
其實個黑鬼做乜要搞9主角班人 , 隻外星人係到仲係到自相殘殺做乜撚野
前期要滅聲唔可以比主角爆大獲囉
中期知道佢個仔收埋左鐵血啲裝同埋知飛船係邊
同埋佢地估大P係黎殺細P唔係人類所以冇當佢係直接威脅
黑鬼都係搵飛船為先多過搵大P
最後比大P屠之後都暫時合作啦
不過都係
係咪得我一個看得好睇
最尾套甲真係好撚型
係咪得我一個覺得好睇
最尾套甲真係好撚型
係好睇既,不過真係有D亂
用buddy黎包裝果班路人甲乙丙呢招好work
仲有,真係唔應該有果套甲,實在太離譜
可能遲啲隻血獸再勁咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞