(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
呢套電影未去到垃圾層次既
但劇情令人難以捉摸 最慘某d位牽起鐵血fans既回憶同期待之後 鋪一d原來唔關事既發展 令人失望
做得好既地方係前半細p既打鬥場面夠爽快

btw 個人認為avp1同2都好睇喎 (唔係同呢套比較)
我都覺, 中間有幾段好怪
你覺得未
我覺得去到垃圾層次
捉左隻細p 一醒就可以周圍殺人?
已經唔係第一次見鐵血 仲要咁大個基地 保安措施差到
劇情係膠到無倫 變左cult片
鐵甲奇俠終於有續集
套戲只係配合返普通大眾嘅口味,咩戲都要有啲笑點咁
但係就會令老fans失望
Btw,今次套戲唔同角色嘅性格幾突出,隊野每個人都有唔同特點

一齊開槍嗰幕眼濕濕
marvel造成既

我想睇一集完整既pvp真係咁難咩
睇完
好垃圾
4/10
其實今集都係想擴展劇情姐

Alien就話可以去到人類起源呢個層面

Predator無理由又抄人架
咪想行爆谷片路線
屌,原來套裝甲原本要係鐵血戰士s出現,但因為budgets 唔夠冇撚左
https://youtu.be/kQQGkvPioWQ?t=32m17s
其實個導演都係為左predator後路著想姐
一直以黎predator都係以強勢屈弱勢人類做主題
但呢個框框唔多唔少都限死左predator既後路
打破左呢個框框對predator打後集數都有好處
不過套甲就真係膠左d
我寧願佢比件武器/predator科技或知識等人類成長好過mark50甲
仲垃圾過漆黑的avp 2
只係用血獸個外型加部分設定拍左套唔知嘜出黎
最尾簡直多撚餘
十萬個同意呀屌 毀撚左成套戲
無撚端端加呢個原素落去都唔知做乜鳩
大P 殺左細P 已經唔開心
呢套野仲要七上加七
加呢part IM3真係唔知為乜
最初我以為彈隻異形出黎
之前集集人類同P仔隻揪
就係因為咁先好睇
以後人類有埋呢d科技
其實看點係邊

另外今集大P 個設定屈晒機子彈都射唔入
但最後都係比主角用手槍射頭死
收工去咗睇,睇到中段時唔小心訓着咗...係咪我錯?
呢套都訓得著?
去到後面互抽先醒返
成個設定都on99 乜撚野全球暖化又咩侵略地球

求其話佢地兩個敵內鬥打到黎地球 人類幫細p咪得 ,同s果集差唔多,完
唔知hot toys會唔會出黑鬼p
都睇人類被屠殺咁多年 我覺得加依樣嘢落去算係新嘗試
Rebot算啦
依套用鐵血包裝嘅片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞