(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
拎埋那美星人DNA
大P根本係斯路黎
中斷就應該有機
後段埋尾
明顯係要弱化ko
一個混種升級解釋晒啲bug
快啲出碟,有啲想睇commentary version
血獸等暖化搞到人類收皮就黎地球住
咁人類攞到套甲又有咩用
套甲又唔係攞黎阻止暖化
首周票房本土24m, 海外31m
套戲成本88m
今鋪回唔回到本都成問題
如果可以出一套淨係得鐵血冇人類嘅電影就好
叢林入面人類vs鐵血嘅橋段已經睇到有啲悶, 明明漫畫有咁多好題材
好多人睇完都覺得大p係bad blood派黎
原本係可以, 有MASK 可以再細緻, 更多頻譜....
終於有人知,呢個問題都唔知連續幾多頁有人問。
睇左
本身係fans
都已經唔講咩合唔合理,會否太多搞笑位等等

我淨係想講
最後套甲同Ironman war machine 有乜撚野分別
套本身係血獸既,做比自己,唔係特登做比人類,只係佢臨死唔想落係大P手上
即本來套野係細P

但一直細P要打大P甚至打異形,唔係一向都靠本身能力同基本裝備咩,做乜鳩有可能做套甲出黎,如果咁講,唔做埋機械人變power ranger ?
我都覺 以為今集會主力講大p打細p
點知又係一班人打一隻predator
行為上背叛族群嘅Fugitive先係Bad Blood
大P一開始都淨係想殺Fugitive同毀滅件嘢, 冇點理過人類
係人類每次都阻撚住晒先大開殺戒
本身鐵血係紅外線視覺, 但大P戲入面嘅視覺有埋透視功能就肯定關基因升級事, 可能有裝埋電子眼之類
佢件腕甲同面具都有自動反擊功能, 比以往嗰堆鐵血打獵時帶嘅裝備明顯高一個level, 我估係類似獵槍同M4之類嘅軍用槍嘅差距, 要阻止鐵血大規模嘅入侵就要更強嘅武器, 即係件甲
cut左既遲d出bw碟會唔會再返?
真心想睇未cut版
遲下youtube 可能會有人放出黎呢
我都唔知
希望
個結局係人類同鐵血合作一定正好多
希望快d有流出/碟
但真係好WAR MACHINE。。。。。
下一集如果換左新導演
個新導演 會唔會屌鬼??

家陣劇情搞成咁, 都唔知點接好

唯一可能性就是, 下一集男主角一開始用套甲 輕鬆殺死 多名 鐵血戰士
但打打下套甲爛左, 於是又回歸人類用落後武器 打鐵血戰士
唔係話想潑冷水, 但而家佢係將最尾30分鐘個高潮完全重拍
唔係單純剪咗咁簡單, 直情係改晒個劇情
Fox整個30分鐘嘅alternate ending再揼舊錢入去搞埋後期effect嘅機會極低
尤其個票房唔收得
我諗以依家嘅反應出續集嘅機會應該唔大,好大機會會當今集冇到繼續出。
今集同 最後絕地武士 一樣

已經被fans 當左係黑歷史
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞