(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
抽脊髓搞混種
隻細p識同人類溝通,知做啲乜會令班人合作,響學校捉住男主就係要佢交返件工具出嚟,收咗未落手就俾隻大p單手扯走咗
射狗應該係榴彈炮,射個手榴彈入隻狗個肚度
臨尾套甲都可能係用咗Nano Tech
唔知會唔會畀人類抄咗啲科技自己去量產啲甲呢?
第一集阿諾救返嚟嗰個女人有冇交代過去咗邊
異獸戰2仲好睇過呢集,wolf predator真係無得輸
成套戲最好戲係個細路
我覺得套戲成套戲只係做左一半,
而且哩集既鐵血戰士係FANS導向

我估大隻體型既P,即係所謂壞血(BAD BLOOD),
即係唔理會鐵血戰士既榮譽,會獵殺同類等等既行為。
而細隻既P,原本應該係屬於純種,但可能犯事,
俾人流放去同其他BAD BLOOD一齊,
佢原本應該仲有原本追求鐵血戰榮譽既心態,
但中間有一幕,主角個仔帶MASK個陣,
有睇到其中一隻鐵血戰士強制俾幾隻鐵血戰士鎖住注射脊髓液,
然後出現左基因突變特效既畫面。

之後大P叫細P做叛徒,
而大P個樣明顯改造得細P多,
而細P佢個名係fugitive predator,
懷疑佢係因為唔想再改造基因,
所以帶住大P佢地用開既脊髓液同"逃生倉"逃亡到地球,

細P之所以留成個"逃生倉裡面既人同腕甲"俾地球人,
有可能係防止大P個班壞血殺盡地球人同住入地球,
始終細P佢地係著重榮譽既獵人,
唔希望將地球哩個獵場交俾一班無道德觀念既壞血

而最後個副甲,有幾個可能性,
一:只係冷藏既腕甲。
二:係冷藏既生化裝甲,擁有鐵血戰士意識
三:係冷藏既鐵血戰士,佢既腕甲(因為成個逃生倉咁大,淨係放件腕甲係唔合理)
(如果裝甲咁細,佢似乎唔屬於任何男性既鐵血戰士,好有可能係屬於女鐵血戰士)

而屬於AVP既彩蛋,就係開頭實驗室,個支用異形尾整既長矛個度。

當然有好多反駁位,例如唔檢查就炸船。
未搵返脊髓液就走。
係咪越南妹
FF今集女博士個阿媽。
係畫面黑d
有冇巴絲有玩2010隻AVP PC game?
想問下有冇story mode? 睇完戲想玩下
https://store.steampowered.com/app/10680/Aliens_vs_Predator/
有齊三個種族嘅故事
成team人死哂
最後打大p太快
用罩cut手 同用佢手刀斬腳 另外手腳點收皮
之前用電話睇較到100%光
好垃圾 變左膠片
犯駁位多到
D劇情又低能
入場簡直晒錢
膠片不用太認真 劇情極膠
最強Predator係邊個?
有咩戰積?
劇情好鬼
好多野好奇怪
最後仲要趕收尾咁
覺得哂左錢入場

一開波女主冇著衫隻細P冇殺到佢
見到男主仲特登提多次以為係咩伏筆
例如上幾集發現到P係靠熱源感應人 用黎避佢地咁
最後個資訊一D用都冇

又唔明點解男主一開波執到件甲就識用
又會知係果粒野令人隱形
有粒野係到又唔善用 成集用得幾次咁大把
淨計電影我諗話係wolf應該冇人反對
fd 唔睇呢d, 自己一個去睇會唔會好柒
唔殺冇威脅嘅老弱婦孺係鐵血嘅設定之一

隔絕熱感應第二集已經試過, 冇用

件腕甲有自動反擊功能

隱形對有唔同視覺嘅鐵血冇用
有冇人知今集隻外星狗做乜9
最尾都仲係到on99咁,好撚可愛咁
腦部受損,shot左。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞