(劇透請用細字)《鐵血戰士: 血獸進化》討論區(2)

460 回覆
34 Like 5 Dislike
好憎又唔至於, 始終佢先係最代表到異形嘅人, 其他人拍都拍唔到佢嗰種科幻味道
異形2係極品爆谷片, 34都係普通怪物片
AVP嘅故仔大部份都係以鐵血為主, 異形扮演嘅都係一啲獵物或者Boss嘅角色, 對異形本身嘅描述好有限
所以保持返異形系列嘅獨立性係好事
唉 膠左啲
開頭隻nigga p ,比人類玩番轉頭。好似個傻仔咁。本身以為今次係pvp啦,睇隻nigga p 點反殺大隻p,點知咁就死撚咗
之後隻大隻p,完全無個種悠閒慢慢玩死人既大佬氣場,三兩下俾人反殺。
個主角,你揾個大隻佬做都好呀。以前阿諾啲肌肉 就算無p咁高都有氣勢,依家個個咁既瘦削古惑仔樣,你話佢似sniper咩

屌我既回憶呀!!!!
大p啲cg我覺得還好, 可能因為夜晚有得遮遮
獵犬嘅cg先係惡頂, 完全係3d動畫feel
第一隻狗死嗰陣啲綠血假到似小畫家畫嘅咁

Fugitive件戲服講到整得幾好幾靚, 又專門搵識武術嘅動作演員做, 點知戲份極少, 連特寫都冇幾個, 點引人買模型
唔係講左唔係SNIPER
靚係好靚,但個種死法
唔係呢個問題,係佢連軍人都唔似
完全睇唔細點解細先係背叛者
有幾多個ACTOR有阿樂咁GE身型氣勢啊,我諗要俾錢請超人雷神
不過我9估現實SNIPER都唔會咁大隻嘅
佢個樣就有陣mk味
佢個樣就有陣mk味
搵the rock
好多以前SIGNATURE既野都冇哂。。決鬥、抽人脊椎。。AVP 入面既果D GAGET,慢動作都冇。真係有D失望

主角班人完全唔驚PREDATOR 同第一集,一隊咁精鉛既小隊都咁驚(MAC 係得知PREDATOR後變左另一個人)係完全同玩法亦唔合邏輯。如果政府班人係想滅口,邊有可能會比主角班人走到呀。

2 隻PREDATOR 打仲衰過 ADRIAN BRODY 既 PREDATORS。10 秒就玩完。
啱啱睇咗,應該最尾要拍續集要補shot
一開波嗰間lab對比對面嗰間
人類嗰套甲真係有啲cult
好失望
雖然話進化但都冇乜提過,成班人係咁搞gag唔知做乜9,緊張氣氛冇哂
套戲頭個Part其實幾好睇,人類仲可以同隻細P打下糾纏下,隻細P都有用下智慧(用人隻斷手)
直到大P出嚟,實力懸殊得滯太屈機
完全冇左鐵血戰士嘅重點:狩獵,玩弄,令到人恐懼
大P光明正大咁出嚟一打十,眨下眼殺晒d人;咁樣其實同隻怪獸(例如:哥斯拉)冇分別,冇左鐵血戰士嗰種吸引力
最後嗰場打鬥太兒戲,睇下人地P1同Ps
Ending套甲更加on9,有甲嘅下集人類仲點比鐵血戰士玩弄到。同埋人就係人,鐵血就係鐵血,著甲嘅不如真鐵血互毆(例如:Ps) 仲好睇啦
睇完唔知講咩好
我睇到屌出嚟,搞個反派出嚟搞笑
我覺得血獸偷件甲落地球嘅設定好撚唔合理,係因為佢體內有人類dna,想保衛人類,免於血獸嘅毒手,所以偷件甲落地球,畀人類可以對抗血獸,但佢對人類又係手起刀落,毫不留情,簡直係互相矛盾,況且佢係血獸,只有少量基因係屬於人類嘅,好難會令佢對人類呢身分有認同感,用自已條命對血獸一方叛變 套戲嘅設定根本亂黎
仲要fake9自己友搞到佢斬斷左自己隻手,仲叫佢唔好嘈take it easy,最後啪埋佢,心諗有你呢個leader想唔死都幾難
其實討論post點解要用細字防劇透?
算我當尊重樓主

如果從未睇過任何Predator舊作,當全新故仔睇我覺得還可以,但如果明白血獸嘅民族性同榮譽感,今集真係可以睇到𠝹櫈。隻大P居然四圍收集其他物種唻「進化」自己?!一個咁撚驕傲嘅戰鬥民族點會容許咁做?你話佢先係bad blood咩,咁隻細P整套Ironman甲出嚟又做乜撚嘢?明顯係整畀「非血獸」使用,即係點?尋求其他星球嘅人裝甲幫手對付Bad blood大P?咪又一樣嚴重違背民族榮耀 套戲前半段劇情其實ok,細P死撚咗之後就暴走到完場,成個故仔講到1999,同埋大P一開始畀人用槍射都好似刀槍不入,Final battle又忽然可以畀槍仔射傷,隻P狗完全唔明創作動機係為乜,仲有大P大大份但壓迫感同氣場奇弱,成套戲唯一讚得落係唔慳血漿
Yes 文戲
有冇嚇人地方
少量jump scare
大量血漿、見內臟位
寧願爆炸都唔會留d科技益你
點解會整套iron man比人類架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞