[玩命]同煩鳩港女老母去七日東京

410 回覆
2828 Like 22 Dislike

樓主到底頂到幾耐
睇字都覺得慘
仲勾翻起我幾年前都係去東京嘅回憶
當年小妹唔識死同老豆老母姑媽等等一行6人去東京
嫌三嫌四都算 其中兩個親戚好撚癲
平時以為佢地只係份人孤寒啲
點知去到喺酒店食早餐 帶埋個盒去裝野食留翻lunch
連人地啲獨立包裝紫菜都偷哂真係痴撚線
點解你老母幾廿歲仲成個港女咁撚煩
咁多小姐脾氣
到時到你開post
帶兩老去名古屋
全程住一泊二食
因為酒店既野食都比較均衡,味道一定唔差
又唔使等位 煩少左早晚餐已經好好
兩老亦都超滿意

每日只需要唸下午餐食咩
希望下次帶兩老去日本既參考下
日本既中華料理都唔差
估下第幾日樓主忍唔住發脾氣
好在我老豆老母正正常常咩都肯試
當自己返工接客
忍住呀巴打
d老母係咁
出國都仲覺得世界圍住自己轉
最煩鳩係佢地係個trip彈三彈四都好,之後仍然會食過翻尋味
再問你幾時帶佢去邊度邊度
同埋會同d三姑六婆形容到個trip好開心,完全係精神分裂
我老母話想搞個全家旅行,好擔心
隔住個mon都聽到聲,巴打加油😂
加油孝順仔 挑戰你EQ時間到喇
睇到你第四第五行已經屌咗出來
等戰魂懲罰下佢
你老豆醒目
冇事既 我岩岩先同三大長老老豆老母細佬舅父一行8個去完7日台灣
每次睇到呢類post我都好明白 辛苦哂啦巴打
我 我老母都係咁蠻不講理 我都唔知點解佢可以咁多野彈
呢啲嘢係佢老公做
老公唔錫老婆假手於個仔
係都掉佢返嚟
自己留低啦
好神奇,我問我阿媽去日本覺得邊樣最好,佢話係松屋,因為抵食夾大件喎…

利申:成家都係味覺白痴
樓主係唔係同你老母同一間酒店房
巴打有同感,我都試過不過唔係單拖,個次同我阿公同老豆4人去,但我地3個人男人都就曬我老母,又要去泰國,又要唔落水,又要唔想熱,少少唔啱自己就黑面兼大聲發脾氣,真係煩到仆街。
最撚慘個人又急又唔信人,去到酒店有d check-in問題,之後佢唔太識英文就交俾我講,咁我同人慢慢溝通,佢嫌我搞得慢就推開我搶住講,之後人地唔明就好大聲係counter發脾氣搞到人地咩都唔理即刻空排房,上到房就好串咁話識英文咁禮貌有咩用呀?妳睇我幾快搞掂
屌,咁妳做咩供我出國讀書 發惡攞著數呢d蝗既性格我都識啦,只係一定唔會咁做。
佢e+係咁叫我同佢去日本旅行,我推左足足3年,只係耐唔耐同佢去泰國同澳門,乜撚都就佢。
佢乜撚都用錢解決,試過酒店少少唔岩心水就即日轉,大佬係有少少錢但唔係咁用咁浪費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞