[玩命]同煩鳩港女老母去七日東京

410 回覆
2828 Like 22 Dislike
老豆識日文 見人講英文就即刻推我出去
溝通唔到先肯出黎講日文 搞到人地好尷尬
笑撚死
原來60歲人都真係仲可以咁撚戇鳩
帶老母就跟團啦..
放流料
一班各停 一班特急你就
其實有咩問題?咁樣唔係仲方便人清潔?人地唔洗掂你張污糟紙巾
太長
佢係愛鄰國又愛日本既女人
笑死
不過我都試過
同老母去台中,突登搵兩日上台北去淡水草泥馬餐廳,
五點左右先開始搭巴士去,放工時間塞車同無位坐,成程車老母都依依哦哦話到未?咁遠?企到好累等等
終於挨到落車,有去過既就知果到一落車系大公路同好荒蕪,
老母一落車就話:呢到一眼睇晒啦,邊有馬嫁?(可能佢以為系農場)
然後到餐廳門口,我開左門,老母門口都未入就調頭走左,
個台妹呆左咁望住我.....
我咪追出去搵我老母,佢又勁喎,搵到返市區個巴士站系到等巴士,
果下真系嬲到我呢...突登入黎,我馬尾都未見到條就走左
返到市區我西晒面行佢前面,行行下我望返後面,唔鬼見左佢!!!
Wifi係我身上!搵佢唔到!!!我兜左勁耐都唔見佢,勁驚
D錢佢袋晒...我悠遊卡又負左錢...果陣真係又嬲又委屈
好彩,我袋住左1000台幣以防不時之需...所以先返到酒店
返到去發現佢自己買左野食返去食緊
我真係嬲到炸開

Btw 我十月又同佢去大阪玩命之旅,淨係簡酒店都嘈左好多次,祝我好運啦
呢個真係唔大問題
你有無諗下侍應係點收碗
係用手執起定用筷子夾起
我覺得你無同理心添
駛唔駛喊呀樓豬
仲敢同佢去
仲去?放鳩佢飛機啦
我老母都係愛國撚
但上次同佢去完東京 佢第一次去日本
佢就愛上左日本 係咁話d人有禮貌
條街乾淨 空氣好 d水果菜好新鮮
唯一彈既係食物 因為佢唔食生野
黎緊諗住帶佢去大阪/四國
Lm
咁咪出事囉 樓主喺日本呀 你估搭港鐵咩
樓主第二日已經失常
仲有冇更新
樓主唔好死丫,加油
我11月都帶2老去京都
希望佢地唔好咁煩

ps:已經同啊媽講咗呢個po俾佢聽
我試過一個人帶六個唔識英文的長輩(包括我啊爸同啊媽)去紐西蘭兩個星期 仲要佢地唔肯自駕 要日日搭巴士
呢個旅程一世難忘 日日攰撚到仆街 每日都嘔血咁制!
我都有諗過開唔開po講呢個經典之旅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞