[玩命]同煩鳩港女老母去七日東京

410 回覆
2828 Like 22 Dislike
返黎呀樓主
好在我老母係祟日撚
諗起老母自己同朋友去日本行街想搵幾間舖 打黎叫我幫佢查 諗住佢唔係好識用google就幫佢查啦
點知佢好死唔死加句 我上唔到網呀 打黎問你快過自己查啦
咁你又用到whatsapp打比我 返緊工架
其實啲老一輩係未唔會識體諒人
難得出去玩係要嫌三嫌四先安樂

身同感受
lm 跟進
樓主呢?
去日本, 老人家食野成日都同中國野比
食完日本野就乜乜物物粵菜滬菜好食D

我細妹頂佢地唔順, 一到食中午飯晚飯時間就帶佢地直接去神戶中華町,

“咁想食中國野, 咁你地自己去食到飽”

兩老食中國野, 我地兄妹去食日本野
如是者一直重覆兩日,去到一個位兩老頂唔順
要求我地帶佢食日本野
成個行程都無再咁多“”投訴””
留名待笑
痴撚線 racist嚟講佢仲癲過啲白人
我老母之前去日本就係咁用廣東話同人講野
Racist無問題呀
證明你老母係連登仔
帶長輩去旅行, 去搵食就唔好要佢哋等位等咁耐啦, 之前行街睇景點都行到腳軟, 仲要等成半粒鐘先有得食, 佢哋都有50/60歲, 實會投訴.

日本商場, 地下街, 商店街大把嘢食, 見到要排隊都去第二間, 日本求其一間食店都唔會太差, 話知你係乜名店D港女師奶鬼識分咩, 總知即刻有得坐有人招呼有得食就OK啦.

D港女只會為咗去打卡post上IG,FB先會同你乖乖等位, 你去過宇治/京都駅間中村吉吉就知.
樓主係咪畀老母激死咗
冇晒聲氣嘅
點解咁多人老母都有問題
我老母淨係去雅典嗰陣講左做典雅
都無咩特別事發生過
暫時今朝早家母依然係正常發揮
早餐係酒店自助餐,佢可以自己揀唔使煩
之後去咗代代木同原宿個邊,咁諗住帶佢去睇明治神宮啦
家母竟然開始讚日本啲街好少塵
可能尋晚係新宿真係比較上亂啲,真係有隻米奇係我面前跑過(我仲要踢到佢
-------------------------------------------------
睇完明治神宮啦,佢反應麻麻地
其實佢同九龍公園差唔多咋,係多咗個啲日本嘢,無咩特別啊
哈哈,你覺唔覺得日本啲酒桶好似金塔啊(請Google明治神宮 酒桶
之後佢繼續好racist咁笑鳩啲參觀外國人
哈哈!啲美國肥婆真係好勁,隻腳竟然頂得住咁大個屎忽
啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊!!!!!!!
好彩附近無人識聽廣東話咋!!!!!
我果刻真係覺得好醜啊!!!!!!!
我心已死,成程佢問我嘢我都開始hea答
之後佢不斷同我分享佢自己之前去大阪同韓國嘅經歷
嗯嗯...啊...哦...係啊
因為我真係已經無任何旅行嘅感覺
點解你影得我咁肉酸嘅?
點解你影得我咁肥嘅?
因為你真係肥?
(又口噏噏
我根本就同係香港無分別
-------------------------------------------------
不過我而家好驚,佢係JR上面到一邊睇蘋果一邊口噏噏
係咁笑鳩啲香港伯父畀大陸女人呃,我已經即刻幫佢熄咗聲
睇完之後,覺得我阿媽已經好好
齋睇你寫都覺得忟
樓主有乜冤屈
唔好屈係心
係度盡情呻下啦
樓主孝子。
要留言支持一下
愛國愛黨去北京啦 去咩東京 叫佢反省下
睇完覺得自己成家都崇日要還神
我同過我呀媽同呀婆一齊去大阪自由行,除左我呀婆成日話天黑(岩岩6、7點)就會嘈住返酒店之外就冇咩野,我媽仲同我一齊去居酒屋飲酒

力架多數好撚烏糟
樓主都應該估到會發生咩
抵死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞