[玩命]同煩鳩港女老母去七日東京

410 回覆
2828 Like 22 Dislike
條街好多垃圾? 認真?
所以幾時都話
同屋企人去旅行 幾時都要兩樣野
1. 跟團
2. 佢選擇咩plan同去邊
咁佢到時就無得埋怨 你怨返佢轉頭都仲得
我老母同樓主老母差唔多
上次去大阪,不過佢就冇話香港野食好啲
只係成程不停話「車,xxx仲好食啦」
「都冇野睇既,xxx仲多野睇啦」
不停埋怨呢樣果樣但基本上佢全程unun腳,咩都我plan
出錢出力仲要聽埋咁多怨言真心灰!
成程on99咁呢頭講完去邊又唔記得,同當地人講廣東話,路又唔認旨意晒我,最大鑊係唔撚睇字見車就上!
仲要行行下玩Pokemon Go (Pokemon Go我屌你老母!)搞到我忍唔住係Loft喊左出黎

不過去完番黎見佢沾沾自喜咁周不時同人鳩威自己去過日本玩,乜都抵番晒既
自己毒遊咗幾次日本之後,啊媽開始話下次成家一齊去日本放行,仲話我負責plan行程
其實見到屋企人開始老,都好想趁佢哋有心有力嗰陣一齊去玩,但一諗到我啊媽平時嘅麻煩我就

我就係咁 完全不敢想像
好似出親事都係呀媽

我啊媽係香港已經係麻煩師奶,跟團都好啲,起碼有咩唔滿意都可以怪落導遊,但如果自由行有咩事就我奶嘢
我之前去旅行sd d相上屋企個group度同佢哋分享下,點知佢講咩香港都有得食啦,洗乜去日本,我當堂
佢開完人地把遮之後就咁放返係個架到
喂!幫人笠返個遮袋啦!
唓!人地都無笠啦!(指住另一把遮
咁我就死死地氣幫佢笠返啦
喂!你唔好咁多事啦! X3

老羞成怒
同過老母去兩次旅行
我學識左唔好問 自己想食咩就去食咩
只要好食就可以塞住佢把口
話知佢食咩唔食啲咩
唔好帶佢回來
啲老野咁守舊就唔撚好帶佢去旅行啦 你地代表緊香港人嫁

丟架

去到外地仲話中國菜好食呢樣真係
去M記~KFC
on9 最撚憎呢啲賤婦
比著佢係我老母我搵條鰻魚塞入佢臭閪再迫佢成條生吞
真係唔明點解呢個年紀d香港女人點解大多數都咁閪嘅!
我入閘之前問咗你餓唔餓架喎?你話唔餓嘅?
咁我而家上咗車覺得餓啊嘛
無得輸
恭喜定樓主未來老婆先
好多謝X琪
下個星期都家母去6日東京,我都係20頭,家母60頭。
唔知會唔會同樓主一樣出事。
垃圾同垃圾桶都無嫁喎日本
伯母睇到啲咩
樓主飲咩啤酒可以一罐就醉
屌 見翻自己咁 樓主真勇者,我媽都exact7ly係樓主老母戈type, 上次去台灣幾日我已經覺得自己就嚟升仙
其實佢地去旅行跟本只係想係朋友面前曬自己囝囡帶佢地旅行,營造自己家庭好撚sweet嘅假象
睇字都覺慘到仆街
好彩老豆老母都正正常常
祝樓主好運
可以當連載故事咁睇
同屋企人去旅行永遠都唔可以長
3-5日已經夠
我好易醉 同埋我係享受有少少醉個種感覺
係今日離開屋企後最享受嘅時刻
不過就嚟要瞓,家母已經話聽朝六點鐘要起身
聽日預計係去輕井澤,明天待續
跟團啦下次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞