[玩命]同煩鳩港女老母去七日東京

410 回覆
2828 Like 22 Dislike
我老母喺我好細個就教我
如果我/佢一個上到車一個上唔到
就喺下個站同一個地方等
咁就會見返
錯,係千奇唔好做搞手
導遊收錢專業受罪
你俾錢收罪
點解你老豆會頂得順哩條港女.
屌你! 樓主EQ都好撚高, 比我遇到哩D人一定同佢開拖.
想食咩就自己搞撚掂.
蝕少少買張機票走鳩佢走啦
嘿嘿! 行行下玩pokemon go. 笑撚死~
去埋皇居 探天皇
去埋 三笠號 懷緬過去大日本帝國嘅海軍
尤其派餐視姦d空姐黑絲
你老母打卡比要係朋友面前威威嘛!
唔好死
俾個警示樓主未來搵伴侶要小心d
又係要係d師奶面前耀武揚威,最終就自己受苦
真係俾你去又嫌三嫌四
我呀爸同你呀爸一樣 搞到成家行到攰燥哂底
跟住無耐兩老就係條街嗌交 好失禮
樓主係女人既話,又多條港女在地球上誕生
樓主又柒左d
不嬲都係上唔到車個個人
等下班車去前一個站等啦
巴打,唔洗灰心,因為我有次重柒,我老母死都要我個wifi蛋比wifi佢用,一直連左線,上到JR太多人分開左坐,坐坐下突然有把好親切廣東話蘋果動新聞既聲播左出黎,果一刻我有個衝動想一個wifi蛋車過去老母到,然後跳出車。
嬲撚到我仆街,係香港我已經教佢用手機睇片唔好開聲。
我覺得自己好幸福
因為兩老hea又得 chur又得
仲要貪玩過我
老媽子唔怕去遠頂郊區
老豆又肯陪我同老媽子行百貨藥妝
仲要做埋私人攝影師

最緊要成家都勁為食 食乜都濟
平又得 貴又捨得

仲要有時我唔洗出錢
好慘 我同屋企人去有時都會蕩失路
但都係笑下帶路果個算
當發掘下當地特色
帶佢去soapland
可以出本書 應該幾好笑同幾好賣
樓主加油 我帶過老母去台灣都嘔血咁
希望大家做仔女真係唔好死忍
我由懂事開始就「教育」我老母
佢係有唔啱 我一定會話佢 然後瘋狂講道理佢聽
一開頭佢都會好嬲 覺得我咁樣同佢講嘢唔尊重佢
但我同佢解釋返 我做錯事個陣佢會鬧我 係為我好 同一道理 我話得你一定係你有嘢做得唔啱/做錯 點解要覺得我係唔尊重你? 而唔係我為你好?
老豆老母又唔係聖人 係人都會做錯事架啦 改咪得

我初中個陣 老母都係典型廢中(不過唔是港女格)
見到強國掘起就覺得自己中國人 俾我多年洗腦下 佢變返正常香港人

所以奉勸大家 教育父母 由自己開始
好在老媽子好脾氣,冇咩特別嘢
有得去激安就好開心

冇咩事真係唔會再安排全家去旅行

最吹漲係大家喺餐廳食飯..就算佢叫個侍應埋黎
最後死都要你幫佢落單...就算要杯水都要你出聲
利申佢識講一口非常流利嘅英文
樓主依家點呀
我都唔明點解呀爸可以咁難侍侯
呀媽明明係激安得好開心
跟住佢係隔離嫌三嫌四又話成日買好多野
又嗌悶趕唔切下個景點打哂喊露唔耐煩咁
擺到明撩交嗌
咁你老豆又過份左嘅..
我同細佬每朝出門口前會brief一次今日去邊
有意見就出聲,唔出聲就唔好有意見!
所以最多係問食乜同下一個地方點去
不過都真係好煩膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞