[玩命]同煩鳩港女老母去七日東京

410 回覆
2828 Like 22 Dislike
樓主撐住啊
買左機票未買酒店果陣已經諗緊放佢飛機
但佢又好想去...
當盡下孝啦
可能十月到我出post
同老人家就各自買張電話卡啦
貴得幾多錢
我下次已經準備租個wifi 蛋再買多2張卡俾2老用
完全睇到個種串77以為自己識好多嘢
但其實係一個眼界狹窄嘅師奶
下次比幾千銀兩老跟 民建聯/民主黨 果D 返大陸旅行算啦.........
你同自己老母去都好啲
試過同男朋友老母去,委屈到我搭搭下車喊撚咗
去大阪,心齋橋間間藥妝都要入去格價
未買就打開人哋個盒睇內籠,大大聲講嘢
夠膽死同個staff講廣東話
乜鳩都要我翻譯比佢個product有咩用途
以後都不了
大家覺得老豆難搞定呀媽難搞,我呀媽超好,呀爸反而難搞
怨氣 post

我都想分享同父母去旅行的 野,不過今晚先打
我爸去到啲景點門口 又問點解啲庭園寺廟要比入場費 話自己係門口等 其他人入去睇
仲要唔係一個景點係咁 幾乎個個要比錢既景點都係咁
咁點解要去旅行
NEX
你同自己老母去都好啲
試過同男朋友老母去,委屈到我搭搭下車喊撚咗
去大阪,心齋橋間間藥妝都要入去格價
未買就打開人哋個盒睇內籠,大大聲講嘢
夠膽死同個staff講廣東話
乜鳩都要我翻譯比佢個product有咩用途
以後都不了

你條仔有無企係嗰邊先
無就飛得啦
樓主根本牙力唔夠老母勁 所以根本講唔贏佢 扮到好孝順咁
帶大鄉里(老豆)老母仲要去自遊行你真係自己搵大boss黎打
同呢種partner去一定係跟團 有咩問題都可以賴旅行社
自己去又要度plan又盞仲要比人呀支呀左 咪搞我
見到都覺得攰
我好明白,所以以後唔敢了
為咗令自己散咁啲負能量,我會繼續補完返呢個po
因為本身係7日嘅東京之旅因為上星期山竹嘅關係,變咗做13日
-------------------------------------------------
直到啱啱返到香港,我老母都可以繼續發功
啱啱拎完行李我去還wifi蛋先,叫佢自己推住啲行李去巴士站等我
點知我還完之後,跑到過去巴士站嘅時候,佢就打緊
喂!我拎埋你個行李上咗尾班車去緊XX總站啦!你自己諗方法返嚟啦!
…其實你知唔知五分鐘之後有班車直到屋企樓下(佢一陣仲要搭的士先返到
我點知喎!見到有車就上架啦!
我仲要幻想佢係電話個種上到車嘅得戚語氣
今舖真係除咗屌你老母之外都唔知講咩好!!!!!
而家我搭緊架直到屋企嘅巴士,快過佢返到屋企
就嚟落車明明可以返屋企瞓,但我就要繼續係樓下等佢架的士
希望,我聽日真係可以抖吓
I know that feel
辛苦哂真係
樓主真係慘。

咁多日真係難為你囉
起碼叫無穿無爛返到黎
睇你補完個po
愚孝,抵啦轟啊
七日變十三日
笑死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞