[玩命]同煩鳩港女老母去七日東京

410 回覆
2828 Like 22 Dislike
我同行親戚唔食牛
去到仙台我諗食咩諗到直程想死
樓主加油
上個月,盧凱彤墮樓身亡
咦!呢個屎怱鬼搞基架喎!
死咗三日都仲要報佢,佢好紅咩?
如果你問我我老母係點,我諗呢兩句答到你
其實我亦無必要屈我老母,因為佢真係一個咁嘅人
你問我點解唔反抗,我唔係無試過
中學開始已經可以成日同佢為咗瑣碎嘅事鬧交
或者每次討論時事都好易有拗撬
你要咁講我唔同你講
每次佢都係用呢句收尾
愈大就會發現同佢拗其實真係好哂精神,所以我已經放棄咗,得閒mean佢一兩句算
其實我上嚟就係唔係要大家話畀我知應該點做定咩
因為我知我無可能做到啲咩,所以我只係當寫個笑話
發泄又好分享又好,因為我真係未試過去旅行去成咁
用我嘅方法嚟抒發呢種期望落差
-------------------------------------------------
有人問點解有咁嘅老母有個咁嘅仔
屌,除咗卵子仲有精子架嘛
我諗我係遺傳咗老母嘅mean同老豆嘅嫌麻煩
-------------------------------------------------
下晝去咗皇居join埋tour,以下係佢嘅發言
今日無嘢好,唯一好就係無太陽
無驚喜好渣囉!人哋北京個啲精緻好多囉!住埋啲咁普通嘅地方,得門口個兩棵松樹叫做有啲形態
你睇吓,啲石排得好hea囉,長城個啲石都齊整啲
咁其實一落行都心情麻麻,一嚟陰天二嚟真係好un耳
其實你可唔可以唔好樣樣都踩咁?好無癮
咩啫?咁對比我地中國個啲比真係無特色啊嘛
好啦,日本唯一好有特色係無塵
我懷疑佢哋夜晩會用個吹風機吹走啲塵,你睇一啲塵都無架喎
我而家唯一可以做嘅就係enjoy佢啲笑話
食soba先!
Oh shit 就算隔離有人,佢都照扔張紙巾落湯到
我老母都係咁麻煩,誓死唔會同佢去,最多請佢去
你唔好咁執著啦 既然個老母係咁 你一係屌醒佢
唔係就算啦 呢D咁既小事
衰仔 有咩當我面講
唔好上網數臭我 你啊媽我幾廿歲都識上連登既
成日叫我帶佢去旅行
叫人點頂得你順先得架
睇完樓主post,真心覺得要帶麻煩人去出國旅行的話,一定唔可以帶佢地去一個注重禮貌、公民意識嘅日本

去支那同泡菜都無咁尷尬
點解唔問下老母,既然佢偉大既祖國咁好,做咩要去日本仔地方姐
同佢講再係咁做送佢去中國啲老人院過世
只能說,呢啲旅行一世人一次這夠,忍埋佢啦唯有。
Oh shit 就算隔離有人,佢都照扔張紙巾落湯到
你唔好咁執著啦 既然個老母係咁 你一係屌醒佢
唔係就算啦 呢D咁既小事

小事
我由細都覺得扔用過嘅張巾落食完嘅嘢上面真係好嘔心好羞家
好似無文化無公德心嘅人先會咁
我以前都咁覺得,後來見啲侍應收野都係用筷子撥啲垃圾落個碗到就冇理
係呀 所有茶餐廳既侍應都係放哂D垃圾落個碗到啦
有冇人睇完係覺得自己好幸福?

老母除咗鍾意拉d仔女影相之外冇乜麻煩
利申 成日同老母吊共產黨港共政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞