[10月新番]機動戰士高達Gundam鐵血的孤兒2nd 第14集

606 回覆
27 Like 0 Dislike

天狼王型獵魔鋼彈

機體編號:ASW-G-08
全高:19m
本體重量:32.1t

在火星都市〈克里斯〉近郊和MA展開激戰的〈天狼型獵魔〉在贏得勝利的同時也跟駕駛員三日月‧奧古斯一樣陷入滿身瘡痍的狀態。從之前就一直負責機體維護的〈迪瓦茲〉整備員們替送到〈歲星〉MS工房的〈獵魔〉進行更大規模的改裝作業。透過〈阿賴耶識系統〉配合和MS一體化的三日月‧奧古斯的戰鬥資料,讓機體的反應速度成功達到理論值的極限。骨架的各部關節動作也施加了和駕駛員親身感覺一致的纖細調整。外裝也活用了MA的裝備。獲得新姿態的〈獵魔〉被賦予了〈REX〉也就是王的名字。以成為火星之王為目標的歐格‧伊茲卡以及和他一同前進的三日月‧奧古斯,做為他新機體的這名字可以說是命中註定的。

武裝
超大型錘矛、兩腕王爪、鞋跟打樁機、尾刃

雷狼龍裝巴巴托斯
尾刃唔係犯法嘢咩?

唔係
佛羅洛斯支炮+frame彈先係
尾刀係完全失傳左無人記得

肩頭細左減左霸氣
隻手係咪有機關,手肘咁大舊

係喎 無左枝炮都咁大舊

留意下新op, 手肘個舊係個爪黎, 支骨屈埋收起左.

咁細隻有咩用,GP03?
講真堆機體都幾難接受

部新巴巴無左d爪會好好多
而家勇者王咁款

下 幾型喎

張圖有turn A影子

我都覺得幾型,佢啲爪唔係完全直爪
係啲手指變長同變尖而形成爪,我覺得個設計新得來幾型,而且都配合返佢地係惡魔既形象
但對腳後面唔知乜事

腳踭多咗個打樁機
即係之前艾恩graze 手腕嗰個

今次改完機個兇殘度又升左幾格
[img][url]https://na.cx/i/pdP08rf.jpg[img][/url]

有冇啊清可以幫手譯下

以後少爺仔又做咗柒事嘅時候就用呢張圖啦
圖入面條友鬧緊'好收手啦dllm '
[img][url]https://na.cx/i/pdP08rf.jpg[img][/url]

有冇啊清可以幫手譯下

以後少爺仔又做咗柒事嘅時候就用呢張圖啦
圖入面條友鬧緊'好收手啦dllm '

蝶野打鳩方正
巴力好似老老修...
有無巴打講下上面堆新機叫咩名同邊個用
除左巴巴之外其他都睇到好亂
天狼型好睇好多
留意佢條尾,呢部好大可能係痴線妹殺大嫂既新機

p.s. 膊頭兩個盾同咖喱新機又有少少似,因為係同一個工場出品?
Final boss 會係朱古力定咖哩?

如果有第三季,胡穌佬同咖哩+艾恩應該仍然係boss

個人覺得係朱古力

艾因唔是瓜左喇咩

機人合一作喇唔係咩

艾因唔是瓜左喇咩

機人合一作喇唔係咩

下 佢25集俾三明吉駕駛倉wor

如果無艾恩出金手指,咖哩鬼有依家咁勁咩?

機人合一作喇唔係咩

下 佢25集俾三明吉駕駛倉wor

如果無艾恩出金手指,咖哩鬼有依家咁勁咩?

但係佢出得一次手
又唔見得個實力有幾壓倒性
反而三明應該冇人夠佢打
唔明點解唔少人都話係用MA條尾,明明係兩樣野黎

用返個錘咪幾好 一野扑落去先爽架嘛

真係成隻惡魔咁
最鍾意呢套高達夠環保
咩機體改造強化等等
全部都係搶 or 回收返黎用

綠色和平應該強烈推介
下個形態會唔會加翼
係咪一定要有個傻鳩角色
上季就朱古力 今季就死黑柴
btw死黑柴黑人憎好多

朱古力都傻鳩?

我諗佢講緊咖哩

咖哩家姐先係傻9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞