[10月新番]機動戰士高達Gundam鐵血的孤兒2nd 第14集

606 回覆
27 Like 0 Dislike
相對shit同00既反戰訊息
鐵血冇任何一個角色講過反戰既野
由三明癱果下完全feel到戰爭既殘酷
結果反戰既訊息shit同00都流於表面
鐵血既唔洗角色講出口都表達到
雖然唔想佢地死,但係滅團真係會變神作

seed 獨眼巨人,創世紀 果幾幕唔差

其實00嘅訊息冇乜問題,係入左第二季出左隻00R先有人覺得超級系,到劇場版借用埋外星物種黎塑造個主題訊息但就唔係所有人都接受到高達有外星人姐
Seed係眼高手低+個監督問題,其實seedd議長個destiny plan都幾有爭議性,但劇情就浪費左呢樣野

minor啲既我覺得00好嘈
戰鬥音樂嘈到… 加埋啲pilot係咪都嗌
同埋有啲角色多多地餘
好似s1 ending係同flag打勁奇怪
武士道個角色對劇情又冇幫助但用唔少篇幅講
為觀眾 為出而出咁

講開同flag打
我成日諗如果剎那冇中二病發作用晒D劍打金吉姆
之後應該未至於同武士道同歸於盡

seed 獨眼巨人,創世紀 果幾幕唔差

其實00嘅訊息冇乜問題,係入左第二季出左隻00R先有人覺得超級系,到劇場版借用埋外星物種黎塑造個主題訊息但就唔係所有人都接受到高達有外星人姐
Seed係眼高手低+個監督問題,其實seedd議長個destiny plan都幾有爭議性,但劇情就浪費左呢樣野

同埋有啲角色多多地餘
為觀眾 為出而出咁

武士道嘅角色係做對比
只為自己不為他人
但佢又唔係損人不利己那種

老實講我睇果時唔覺
只係覺得有條中二佬出黎出模型
同埋為左觀眾出咁
尤其本身s2已經唔夠集數埋尾
大波妹死應該比昭弘開限制器用
係佢面前死適合D,唔係浪費左usb2.0

我估名瀨滅團,名瀨臨死叫大波妹帶埋死淨幾個女走,大波妹走佬途中見到昭弘以為無事,比後面追兵癲妹新機追擊死係昭弘面前,再開裸體聊天遺言化做光(應該唔會,唔岩風格),昭弘死細佬死老婆爆seed開放限制狂噴血死頂,輪到部古辛變紅眼(淪流講巴巴同古辛爆seed, show下真正實力),講真部古辛無認真show過,流星號都有新炮勁左,巴巴同流星又出唔到,肯定今次古辛做主角,最尾同癲妹兩邊都打柴,到影帝出現做和事佬,輪到部古辛爆曬之後拿去維修改裝裝再出新機新古辛
古辛怒破柒頭差仔

我估名瀨滅團,名瀨臨死叫大波妹帶埋死淨幾個女走,大波妹走佬途中見到昭弘以為無事,比後面追兵癲妹新機追擊死係昭弘面前,再開裸體聊天遺言化做光(應該唔會,唔岩風格),昭弘死細佬死老婆爆seed開放限制狂噴血死頂,輪到部古辛變紅眼(淪流講巴巴同古辛爆seed, show下真正實力),講真部古辛無認真show過,流星號都有新炮勁左,巴巴同流星又出唔到,肯定今次古辛做主角,最尾同癲妹兩邊都打柴,到影帝出現做和事佬,輪到部古辛爆曬之後拿去維修改裝裝再出新機新古辛

呢個係咪seed ge 情節黎?

uc unicorn覺醒劇情

正路重點係要整爆部古辛出新古辛屈返你一筆

我估名瀨滅團,名瀨臨死叫大波妹帶埋死淨幾個女走,大波妹走佬途中見到昭弘以為無事,比後面追兵癲妹新機追擊死係昭弘面前,再開裸體聊天遺言化做光(應該唔會,唔岩風格),昭弘死細佬死老婆爆seed開放限制狂噴血死頂,輪到部古辛變紅眼(淪流講巴巴同古辛爆seed, show下真正力),講真部古辛無認真show過,流星號都有新炮勁左,巴巴同流星又出唔到,肯定今次古辛做主角,最尾同癲妹兩邊都打柴,到影帝出現做和事佬,輪到部古辛爆曬之後拿去維修改裝裝再出新機新古辛

昭弘英雄救美
昭弘咁大隻,癱左無人抬得郁佢

三明由第一季第一集就注定攤

畫到個主角咁矮細就係為左結局方便抬

昭弘咁大隻注定唔會攤

點玩都無事

昭弘咁大隻注定唔會攤

點玩都無事

攤左拉芙塔都有計嘅

昭弘咁大隻注定唔會攤

點玩都無事

攤左拉芙塔都有計嘅

有咩計?

昭弘咁大隻注定唔會攤

點玩都無事

呢套野會死人的
正路應該昭弘再一次經歷佢細佬死去果一幕,不過今次係拉芙塔。

可能之前崗田媽要吐返拉芙塔個便當出黎,係諗到仲狠既便當。
正路應該昭弘再一次經歷佢細佬死去果一幕,不過今次係拉芙塔。

可能之前崗田媽要吐返拉芙塔個便當出黎,係諗到仲狠既便當。

虐心到射左
派便當先係呢套野嘅風格
上季last冇派已經離晒普

destiny plan成套都冇探討過,
感覺只係為final boss加個大陰謀出嚟

Destiny plan要玩可以發到好大
你想要一個受人控制但可能好幸運嘅人生
定一個自己決定但可能痛苦嘅人生

所以真係好浪費 明明destiny plan係一個好有道德爭議性嘅素材黎
應該係名瀨同佢條囡死
D女冇事 投靠鐵華團

同埋有啲角色多多地餘
為觀眾 為出而出咁

武士道嘅角色係做對比
只為自己不為他人
但佢又唔係損人不利己那種

老實講我睇果時唔覺
只係覺得有條中二佬出黎出模型
同埋為左觀眾出咁
尤其本身s2已經唔夠集數埋尾

武士道由第一季gn flag出黎已經可有可無 完全係戰場上嘅癲狗
同埋佢嗰種自私嘅復仇心態寫得唔夠突出
反而去到劇場版佢嘅描寫就好好多

destiny plan成套都冇探討過,
感覺只係為final boss加個大陰謀出嚟

所以真係好浪費 明明destiny plan係一個好有道德爭議性嘅素材黎

你睇機戰或漫畫版可以寫成點就知
福田兩公婆係廢架喇

福田兩公婆係廢架喇

其實age同g reco都算係好素材但係寫得唔突出
特別係age 三代人嘅理念都有利有弊 但個矛盾全部都流於表面

福田兩公婆係廢架喇

特別係age 三代人嘅理念都有利有弊 但個矛盾全部都流於表面

Age 比 level 5做真係浪費哂
如果人設同機設可以硬派d應該紅得超
屌你第一代果部高達好似弱智咁
見到都唔想睇

福田兩公婆係廢架喇

見到都唔想睇

AGE 個主題其實可以有好大發揮
3代人既傳承
3代人因為時代改變而有唔同既理念
似足香港分左廢青/廢中/廢老咁
如果AGE整得好 就會係高達界既JOJO
可惜

見到都唔想睇

3代人既傳承
可惜

Age始終係打小朋友市場
小朋友點會睇得明咁深奧嘅野

見到都唔想睇

3代人既傳承
可惜

Age始終係打小朋友市場
小朋友點會睇得明咁深奧嘅野

打小朋友市場的話d 機起碼要型先
好似seed d咁劇情比人百屌
但係機型一樣爆紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞