[10月新番]機動戰士高達Gundam鐵血的孤兒2nd 第14集

606 回覆
27 Like 0 Dislike
岩岩睇完
因為首ED太撚正喇,所以突登入黎留名
頭先第一次聽仲想即用itunes買
點知原來215先出正式版
點等
有無人覺得OP一開波三明訓醒,團長係床度抬住三明好SAD

有,睇到個時有種說不出的沉重

好耐無睇過咁沉重既GUNDAM
上一套係thunderbolt, 個種係sad係震撼感
00 lockon都比唔到我

lockon其實都有啲淺
巴巴係成套都帶住,唏噓既SAD

應該咁講, 好少gundam真係feel到陣bad end味
先到39集左右已經癱撚左,
點同你玩呀

一次過成身癱都算
逐樣逐樣癱真係好撚難受

第一季都叫ok既, 點都有代價
到三明上集講到我已經番唔到轉頭, 剩係得番戰鬥
痴撚線
三明死必上神作
有時寧願佢死, 已經邊到都去唔到

應該咁講, 好少gundam真係feel到陣bad end味
先到39集左右已經癱撚左,
點同你玩呀

一次過成身癱都算
逐樣逐樣癱真係好撚難受

痴撚線
三明死必上神作

反而覺得三明死太普通
我寧願係冇得戰鬥,但又冇乜野做到,最後平平淡淡同阿朵拉過下半世會有feel d

一次過成身癱都算
逐樣逐樣癱真係好撚難受

痴撚線
三明死必上神作

反而覺得三明死太普通
我寧願係冇得戰鬥,但又冇乜野做到,最後平平淡淡同阿朵拉過下半世會有feel d

呢套已經神左啦 第一季神到而家 唔爛尾就已經超越左好多高達

Ps.唔好再打啦好嗎 我唔想再有戰爭
大哥

一次過成身癱都算
逐樣逐樣癱真係好撚難受

痴撚線
三明死必上神作

反而覺得三明死太普通

呢套已經神左啦 第一季神到而家 唔爛尾就已經超越左好多高達

Ps.唔好再打啦好嗎 我唔想再有戰爭

老老豆豆,咁好睇要多謝岡田麿里同鴨志田一
好多催淚位就做得好好
雖然見到吉野好不安
初時仲因爲見到細路唔睇,好彩宜家睇返,真係好撚好睇
初時仲因爲見到細路唔睇,好彩宜家睇返,真係好撚好睇

因為係細路個故事先仲慘
相對shit同00既反戰訊息
鐵血冇任何一個角色講過反戰既野
由三明癱果下完全feel到戰爭既殘酷
結果反戰既訊息shit同00都流於表面
鐵血既唔洗角色講出口都表達到
雖然唔想佢地死,但係滅團真係會變神作

呢個真
睇住三明話一定要打落去
唔係為咩崇高信念,係為生存理由
好心噏

公主話創造一個無戰爭世界,算唔算反戰
屌咩,op 揀Kana-boon

高下立見

wing行全左膠式,破壞武器就無戰爭
seed行拉妖式獨裁和平
00就行 互相理解式和平

其實最可行係00個個,統一政府

高下立見

Sony宜家重有邊隊band揀?
Btw我覺得都係正既

wing行全左膠式,破壞武器就無戰爭
seed行拉妖式獨裁和平
00就行 互相理解式和平

其實最可行係00個個,統一政府

大小姐行教育路線
無論新OP, ED同成集都好傷感

萬一佢2個是但一個死 之後播ED 真係會喊
上次肥仔死已經眼濕濕
BTW新OP竟然冇朱麗葉新機同巴力

個 OP 奇奇怪怪,出兩個版本巴巴(明明天狼式都退左場),無巴力但有新錫蒙力,無其他新機,專門出左個鏡頭比名瀨老婆部機

唔通 OP 畫面仲會轉多次?

個 OP 奇奇怪怪,出兩個版本巴巴(明明天狼式都退左場),無巴力但有新錫蒙力,無其他新機,專門出左個鏡頭比名瀨老婆部機

朱麗葉咪同大婆打果部,不過得一秒
咁樣剪接都係預左方便換唔同機姐

朱麗葉咪同大婆打果部,不過得一秒
咁樣剪接都係預左方便換唔同機姐

孤兒好似試過跟劇情改op

高下立見

Sony宜家重有邊隊band揀?
Btw我覺得都係正既

我諗其實新op唔係差 ....只係舊果兩首太過神 好難超越
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞