[10月新番]機動戰士高達Gundam鐵血的孤兒2nd 第14集

606 回覆
27 Like 0 Dislike
無聊一問 其實大家覺得孤兒仔啲機嘅設計討好?
劇情好
機嘅設定又好 例如變形 冇雷射劍 用實彈 重型武器
卒仔機又有特色 機體啲配色幾好

但可惜係冇咗高達feel 太超級系feel
太過大膽 手腳頭身 全部都唔似高達

就算以前啲高達 只會有少少唔同
例如Gundam W 心口有粒珠 00有太陽爐

感覺有啲格格不入...

孤兒仔機設係有特色
但一定同超級系扯唔上關係
以前D機設已經幾亂黎,例如話元祖嘅渣古尼洛、V嘅蒼蠅眼
近年就連主角機都創新左咁解,又AGE又G-self又巴巴

巴巴既機設其實比起age 同 g self唔算突破。
大角依樣野,seed 外傳,已經有部規格外迷惘係咁。

巴巴開創HG模型都有骨架都唔係突破
因為設定關係
佢個世界係弱化遠距離武器
所以機體都係近攻型
外觀上唔用傳統見到好有軍武feel,方便裝哂成身導彈排個啲嘅方塊形外甲
而係用歐洲武士嗰啲比較多曲線嘅甲,應該同卸力有關
亦由於外觀上無咩現代軍事feel
所以感覺上似識出必殺技嘅超級系

已知高達骨係得流星號係特別d

唔係設計到方便打埋身戰
小明最後變成霍金

巴巴既機設其實比起age 同 g self唔算突破。
大角依樣野,seed 外傳,已經有部規格外迷惘係咁。

巴巴開創HG模型都有骨架都唔係突破
因為設定關係
佢個世界係弱化遠距離武器
所以機體都係近攻型
外觀上唔用傳統見到好有軍武feel,方便裝哂成身導彈排個啲嘅方塊形外甲
而係用歐洲武士嗰啲比較多曲線嘅甲,應該同卸力有關
亦由於外觀上無咩現代軍事feel
所以感覺上似識出必殺技嘅超級系

已知高達骨係得流星號係特別d

唔係設計到方便打埋身戰

海老川啲機設全部都係咁 幼腰加高踭鞋
老爹同三日月講咩呢

哦呢wa! Su~per 派駱駝!
白狼

成套做衰左個頭 所以第二季幾出式都gg

其實都係得第2季ok 去返佢個左膠孫又係悶

其實成套黎睇又真係無d人講得咁差
係有班友見到開頭機設柒就屌左先
至於左膠就不嬲比連/高登仔屌開
暫時邊個死位令你爆喊?
我先,肥仔餅乾,真係估唔撚到

未有等睇四十一集

起雞皮位三明攬住兩條女ed插入

刀疤仔死個集
本身冇乜野
但光仔返到屋企睇合照個下
再加埋ED插入
暫時邊個死位令你爆喊?
我先,肥仔餅乾,真係估唔撚到

未有等睇四十一集

起雞皮位三明攬住兩條女ed插入

刀疤仔死個集
本身冇乜野
但光仔返到屋企睇合照個下
再加埋ED插入

之後每集op見到阿斯頓微笑個幕都勁sad
係咪一定要有個傻鳩角色
上季就朱古力 今季就死黑柴
btw死黑柴黑人憎好多

仲有見到三日月成pat野咁要人抬住都幾心酸

胡so佬都係咖哩既踏腳石

有冇人覺得鬍鬚佬好型

再搶唔客氣

你咪repost囉on9仔
你估呢度高登呀

真係拎左MA把尾刀

真係拎左MA把尾刀

呢把野輕鬆秒左黑柴成team人

巴巴對手好長
越嚟越似野獸

巴巴對手好長
越嚟越似野獸

真係手撕敵人用
ms變ma

第一眼睇第一張圖,心諗做乜有對粉紅色小翼
再望真d, 丫,呢部仲唔係超魔神龍神丸
模型d 手指會係分件定貼紙呢
新巴巴好核突,特別對唔啱比例手
空手入白刃咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞