[10月新番]機動戰士高達Gundam鐵血的孤兒2nd 第14集

606 回覆
27 Like 0 Dislike

肩頭細左減左霸氣
隻手係咪有機關,手肘咁大舊

係喎 無左枝炮都咁大舊

睇新 OP,應該係折疊式咁收埋左隻爪仔係入面
不過隻爪又細隻又幼,好易爛咁
最鍾意呢套高達夠環保
咩機體改造強化等等
全部都係搶 or 回收返黎用

天狼王型獵魔鋼彈

機體編號:ASW-G-08
全高:19m
本體重量:32.1t

在火星都市〈克里斯〉近郊和MA展開激戰的〈天狼型獵魔〉在贏得勝利的同時也跟駕駛員三日月‧奧古斯一樣陷入滿身瘡痍的狀態。從之前就一直負責機體維護的〈迪瓦茲〉整備員們替送到〈歲星〉MS工房的〈獵魔〉進行更大規模的改裝作業。透過〈阿賴耶識系統〉配合和MS一體化的三日月‧奧古斯的戰鬥資料,讓機體的反應速度成功達到理論值的極限。骨架的各部關節動作也施加了和駕駛員親身感覺一致的纖細調整。外裝也活用了MA的裝備。獲得新姿態的〈獵魔〉被賦予了〈REX〉也就是王的名字。以成為火星之王為目標的歐格‧伊茲卡以及和他一同前進的三日月‧奧古斯,做為他新機體的這名字可以說是命中註定的。

武裝
超大型錘矛、兩腕王爪、鞋跟打樁機、尾刃

鞋跟打樁機
又有獵奇殺法睇

古鐵打樁機
講真堆機體都幾難接受
呢期興有尾

呢個似係用宜家嘅技術試圖重現返MA條尾

天狼王型獵魔鋼彈

在火星都市〈克里斯〉近郊和MA展開激戰的〈天狼型獵魔〉在贏得勝利的同時也跟駕駛員三日月‧奧古斯一樣陷入滿身瘡痍的狀態。從之前就一直負責機體維護的〈迪瓦茲〉整備員們替送到〈歲星〉MS工房的〈獵魔〉進行更大規模的改裝作業。透過〈阿賴耶識系統〉配合和MS一體化的三日月‧奧古斯的戰鬥資料,讓機體的反應速度成功達到理論值的極限。骨架的各部關節動作也施加了和駕駛員親身感覺一致的纖細調整。外裝也活用了MA的裝備。獲得新姿態的〈獵魔〉被賦予了〈REX〉也就是王的名字。以成為火星之王為目標的歐格‧伊茲卡以及和他一同前進的三日月‧奧古斯,做為他新機體的這名字可以說是命中註定的。

武裝

呢期興有尾

其實係隻手黎,左右手都有,鞭可以變劍
個信長黑鬼真係越黎越煩膠

點解信長配既黑人都係黑人憎多
呢期興有尾

其實係隻手黎,左右手都有,鞭可以變劍

黑色呢部係鐵血既機體?
係咪一定要有個傻鳩角色
上季就朱古力 今季就死黑柴
btw死黑柴黑人憎好多

朱古力都傻鳩?
係咪一定要有個傻鳩角色
btw死黑柴黑人憎好多

朱古力都傻鳩?

我諗佢講緊咖哩
講真堆機體都幾難接受

部新巴巴無左d爪會好好多
而家勇者王咁款
講真堆機體都幾難接受

而家勇者王咁款

下 幾型喎

張圖有turn A影子
尾刃唔係犯法嘢咩?
巴巴算唔算最有特色既主角機
好野獸邪氣feel

天狼王型獵魔鋼彈

武裝

講緊上次打ma果時
係咪一定要有個傻鳩角色
btw死黑柴黑人憎好多

朱古力都傻鳩?

我諗佢講緊咖哩

上季點睇都係得艾恩傻鳩
咖哩死唔去仲痛苦過死 出黎比影帝虐

朱古力都傻鳩?

我諗佢講緊咖哩

上季點睇都係得艾恩傻鳩
咖哩死唔去仲痛苦過死 出黎比影帝虐

個妹仲比影帝食埋

肩頭細左減左霸氣
隻手係咪有機關,手肘咁大舊

係喎 無左枝炮都咁大舊

留意下新op, 手肘個舊係個爪黎, 支骨屈埋收起左.
d花名有d亂

朱古力/影帝=黃毛
咖哩=藍毛
艾因=人棍?

咁邊個係面具佬

把聲好明顯啦喎
d花名有d亂

朱古力/影帝=黃毛
咖哩=藍毛
艾因=人棍?

咁邊個係面具佬

S1 面具佬是朱古力
S2 面具佬是咖哩
講真堆機體都幾難接受

而家勇者王咁款

下 幾型喎

張圖有turn A影子

我都覺得幾型,佢啲爪唔係完全直爪
係啲手指變長同變尖而形成爪,我覺得個設計新得來幾型,而且都配合返佢地係惡魔既形象
但對腳後面唔知乜事

腳踭多咗個打樁機
即係之前艾恩graze 手腕嗰個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞