有無Bordeaux撚係度?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
corkage 收幾錢?
Petrus $500
Pierre $750
Amber唔知冇帶過酒去
好難忘

今晚我依支

Grower champagne
玩呢啲grower champagne 中伏機會高唔高
而家睇返selosse 又唔覺好貴
值唔值得一試
sorry之前打得唔好, 就係話覺得偏甜幾好
個兩枝分別係用Primitivo同Nero Di Troia提子
好的師兄, 搵黎睇睇試試
歷史野, 忘記它吧
講番飲酒
而家飲多左好多新地區野,間中有驚喜
淨係試下德國酒都可以玩幾年
Nero Di Troia 無印象, 但南意偏熱, 的酒都係酸度較低,
如果你鐘意可以搵多的南意野, say, Puglia /Campania / Sicily
不過我都好少試
我試得少,所以覺得都少伏。一分錢一貨吧。

都係個樣野,要熟。Selosse 支exquise 飲過䑁得普通,直至今年試左支係2011年除渣既,好好飲。

Dom 02 上年飲左兩支,又係好得,開始熟。
有無飲開智利?支 purple angel 都幾好飲
有無試下甜酒? Sauternes 支 Chateau Rieussec 2009 我好鐘意, 我聖誕節都會開黎飲
飲左 。等出年普通版吧,平d.
Selosse 我有興趣玩佢地啲terrior
Ambonnay mesnil ay cramant 嗰啲
Dom 02 p2應該過多一兩年出
Dom我都係想玩p2 p3 oenotheque 嗰啲
on lees長啲好飲好多
單一田我都有幾支,13/14年除渣,養下先。

P2 2002唔係年頭出左咩,好似出面斷哂貨?
P2 2002 入到手都放下先啦,太新
係呀blend 左3種葡萄。
同埋Lafite唔係產地黎
甜酒我都岩 Rieussec 都好飲呀.

Tokaji 我都鐘意飲,五桶
意大利甜紅 recioto

你係咪有心講錯考我地架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞