有無Bordeaux撚係度?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
上網,香港無酒稅,就算係外國肯就得
呢排邊間有正promo?
平時飲開單支就幫襯開Wine buff 同有幾間相熟細鋪。有時就幫襯Watson Wine, 有時佢地private clients 個價仲靚過出面。 如果買OWC 同 En Primeur我都係幫襯BBR 同 farr vintners. 始終無地方擺同想穩陣o的
我都有同BB&R 買,但跟我account條哥哥仔無乜交帶。而家C&B 同 Geodhuis多
我都覺得BBR 條友跟得麻麻,可能始終BBR 太多有錢人幫襯,我地o的細客唔想跟。
點樣先可以做屈記private client?
咁貴,有冇o的平既cote chalonnaise介紹
我都唔清楚wor
果陣係因為佢之前係做其中一間代理既sales幫襯開佢,佢轉左去屈記做跟private clients 果part 就call 我幫襯佢ja.

private clients 同 舖頭個價係完全兩回事, 有時有o的酒仲平過晒o的細舖(仲要1年買夠某個額就會有rebate):

13 年支Haut-Brion $3K 算靚價(雖然13支酒就...)
真係無係屈記買酒,睇就有。
香港少見,啲人多數飲靚bur
13呢。。我試完Mouton講晒粗口
13真係難得超級衰年
左右岸有邊個chat..
好d?
留名學野
我而家學緊wine 都叫呃到下普通人... 不過同巴打們距離勁遠
飲酒係享受,做乜要呃人?
我都飲左唔係好耐,學野
巴打,世界既酒多的是。
一個國家都可以飲成世,學成世,越飲越見自己乜都唔識
我都係今年先開始試下少少奧地利野,仲有排試
有冇各位巴打有唔收開瓶費既私房菜/西餐推介?
飲Bordeaux 都有排飲有排學
波都呢個區都幾屈機,一個區有哂紅白甜,仲要平貴殺哂,鐘意絕對可以飲成世唔厭。
好多人入門都係Bordeayx先,我都係
左岸JJ
我都是左岸死1患
老屈private client
Retail個markup高到完全買唔落手
佢有時會有coupon送,但計落都好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞