有無Bordeaux撚係度?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
好正常,佢o的舖好多係商場。燈油火臘加人工,唔markup 高o的點得,同埋retail 其實個對像又唔同依到o的巴打。
其實係商場開得鋪賣酒都一定貴,行下睇下就會
82年lafite之前睇過五皮野,真係搵鬼買
唔好講笑,我係海港城果間見過國內同胞買82 拉菲嫁
係法國機場都成日見班蝗係duty free 掃Lafite,班蝗叫拉菲架
都係用黎昆佢哋。一枝價錢買到兩枝。
分分鐘買返去一開就當茅台咁乾咗佢。
乾左佢都還好,你見過溝七喜飲未
溝綠茶架人地
佢地最吹捧係拉菲,反而五大入面蝗最唔睇係支Latour,話拉圖讀出黎似"拉肚子"
不過雖然Watson Wine 門市雖然係貴,但以酒既種類同分類佢都算多選擇。有時搵下特別野都ok
班傻鳩改埋d乜野李鵬,毛澤東,整cheap哂d酒
的確 有部分new world其他鋪頭好少見
Old world就不了
除咗watsons 你地對其他酒舖有乜評價
自己覺得citysuper偏貴 hysan place間jasons唔錯
elements 有間超市,d酒唔錯,早前大減價重送支10單公。
鍾意去E仔睇酒,間唔時會join下佢哋啲wine tasting。

我都係pontet canet fans
屋企有幾支 2003 慢慢飲
間超市對面有間紅酒專門店都係超多種類,不過價錢貴
個間咪E仔囉。齋睇唔買
唔記得個名,上人次睇佢支雙公07都開到好貴
成日去enetoca/liquid gold/老屈/citysuper 混吉睇下酒
LM
city super都成日去睇
睇黎大家都係網上買酒,係咪都係chill delivery.
通常都有寫明temperature control delivery。

我反而擔心啲old vintage既酒唔知真定假。
你意思香港都有買假酒?唔係掛。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞