有無Bordeaux撚係度?

1001 回覆
12 Like 10 Dislike
唔見左個廣告,早輪都有.
https://www.jamessuckling.com/event/great-wines-world-hong-kong-2018

仲有。

Kerry都有去Dal Forno同Ornellaia
乜JS個廣告唔係係kerry咩?我早輪成日見到
mouton13賣3250算唔算平?
但13真係
老屈offer
買得過嗎?13好危?
求巴打指教,我而家仲買2000 bordeaux黎儲會唔會唔係太抵
有錢無所謂啦,d靚年靚莊,1年貴話1年,酒係最好,可以擺,又升值,我屋企都百幾支酒
我買左幾支
100支其中3支
咁又係,巴打講得啱,想借依個post問下各位巴打,而家買酒多數係邊買?有時用wine search見到有d酒好平,但係間鋪又係d商業大廈到,都唔係太敢買,唔知佢地d儲同點運d酒返黎
大家交流下啦。
網買最平,其實你可以試幾間,開頭唔好買咁多咁貴酒,睇下邊d啱你囉。
我都同幾間買緊。
同埋買開個幾間都係chill delivery , ok架
3千幾, 算la. 就算好差唔太心痛ma
呢個價位同14唔差太遠咋喎
多謝巴打教路,咁我都講下我多數係邊買酒,我而家多數係北角果間wine buff,但係依排佢返d酒唔係太啱我,所以都想揾多一兩間酒鋪睇下
如果用3000幾買支13mouton, 我寧願買1支09 Pontet canet +1支 09 Montrose, 3000蚊有找
地鋪?
唔係,係工業大廈入面,要上樓
d酒平唔平?
我覺得唔算話得別平,咁有時佢返到d酒會平人到少少。我比個參考巴打你睇下啦,Krug NV我記得我之前係果到買880,咁我係街見到都係大約900,我就覺得唔叫平好多
街鋪商場鋪愛黎睇唔會買。
行開北角去睇下先
我有個friend 去開一間,係旺角太平道,地鋪黎,果到都幾多靚酒賣,有時會有舊白蘭地賣
乜名?我最鍾意行街睇酒
叫 Just Fine Winery
依兩支我有同已經飲過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞