[推到完場]任天堂Switch發佈會 - 13號中午12點

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
媒體試玩report 話1,2,Switch&Arms好好玩喎
https://twitter.com/mochi_wsj
一塊ipad mini咁既物體 做唔做到ps3畫質? 人地ps5都研發中啦
zelda限定賣10000yen左右一定係訂限定好啲
zelda限定賣10000yen左右一定係訂限定好啲

Switch 3月3日 薩爾達傳說:荒野之息 收藏版 9980YEN
Switch 3月3日 薩爾達傳說:荒野之息 收藏版DX 13870YEN

對一個唔識日本既人黎講,真係唔會search 到任何野
隻mhx 都係因為唔識睇所以先棄

我唔識日文咪又係咁玩
完全唔知有乜問題 做人唔好咁懶得唔得?

又唔係劇情game
要中文做乜
有mh 就無得唔買啦
同埋我真係受撚夠3ds畫質
好撚難頂

我覺得mh 最緊要有中文

出中文做乜鳩
要搵料都係上wiki 睇入手方法
中文化之後你連自己要咩材料都search 唔到

我唔識日文咪又係咁玩

老老豆豆,玩mh有幾多字要睇呀

出中文做乜鳩

咁中文日文對你唔會有分別
因為你最後都係唔會search 到任何野覺得隻gane on99之後棄game
薩爾達一定大爆死

WIIU版

回生大師劍果SET會唔會好難訂
咦係話無講Retro Studio新作
咦係喎無講Retro Studio新作

出中文做乜鳩

咁中文日文對你唔會有分別
因為你最後都係唔會search 到任何野覺得隻gane on99之後棄game

個時高登又有POST 唔識咪問人
上網都可以搵到好多資料
自己唔去搵唔去問 睇唔明就棄GAME
原來真係有啲咁撚ON9既人
想問下邊度有講手提可以1開4?
仲有炸彈人可以8p,咁又可唔可以1開8?

可以
https://www.nintendo.co.jp/software/switch/aab8a/index.html
TVモード
1~8
テーブルモード
1~8
携帯モード

即係可以一機對應8個joy-con喎
不過可惜MK8都係一機4打,唔知到時可唔可以做到兩機連線8打呢

可以
https://www.nintendo.co.jp/software/switch/aab8a/index.html
TVモード
1~8
テーブルモード
1~8
携帯モード

不過可惜MK8都係一機4打,唔知到時可唔可以做到兩機連線8打呢

剩係諗起個畫面都覺得窄

出中文做乜鳩

我唔識日本咪又係咁玩

ok 係我懶
但係連字都唔識打可以點search 嘢?

可以
TVモード
1~8
テーブルモード
1~8
携帯モード

一機4打同兩機8打係有咩分別? 姐係你指冇上網既情況下連機?

我唔識日本咪又係咁玩

ok 係我懶

我唔係打字search,靠睇地圖搵素材或者睇裝備睇要咩素材去搵
不過玩耐左有啲見字型就估到

我唔識日本咪又係咁玩

ok 係我懶

識唔識copy and paste

舉個例
你要整斬破刀
咁你識去太刀list 果要睇要咩料
見到要電氣袋, 又咁橋你唔識打電氣袋三隻字 (因為我都唔識打日文所以用有漢字嘅野舉例)
你應該都應highlight 佢ctrl+C 再去search bar 度ctrl+P 搵掛?
友だちとオンラインプレイできるようになった
懐かしのソフトを月替わりで遊べる

発売当時にはなかったオンラインプレイにも対応させた、ファミコンやスーパーファミコンなどのソフトを、月替わりで1ヵ月制限なく遊ぶことができます。

Monthly game download

Subscribers will get to download and play a Nintendo Entertainment System™ (NES) or Super Nintendo Entertainment System™ (Super NES) game (with newly-added online play) for free for a month.

VCgame會追加online對戰mode

我唔識日本咪又係咁玩

ok 係我懶

識唔識copy and paste

舉個例
你要整斬破刀
咁你識去太刀list 果要睇要咩料
見到要電氣袋, 又咁橋你唔識打電氣袋三隻字 (因為我都唔識打日文所以用有漢字嘅野舉例)
你應該都應highlight 佢ctrl+C 再去search bar 度ctrl+P 搵掛?

其實除左蟲之外大部分素材都search到,石有個漢字別稱好似燕雀石輝龍石一打就搵到。

可以
TVモード
1~8
テーブルモード
1~8
携帯モード

一機4打同兩機8打係有咩分別? 姐係你指冇上網既情況下連機?

一機4打同兩機8打,即係多一部機就可以多四個人玩,不過機會好細
NDS時代就話可以搵到8個人有機,而家應該好難有兩個人有switch喇
港任個建議價已經係炒價黎,2300幾屌你老味累街坊
即係實質到貨可能要2.5K
唯有希望日水唔好炒咁勁啦

美版機係 USD$299
日版機係 YEN$29800
港版都只係跟美版機定價咋啵

可以
TVモード
1~8
テーブルモード
1~8
携帯モード

一機4打同兩機8打,即係多一部機就可以多四個人玩,不過機會好細
NDS時代就話可以搵到8個人有機,而家應該好難有兩個人有switch喇

點會難姐,MONHUNT出果時都成街3DS啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞