[推到完場]任天堂Switch發佈會 - 13號中午12點

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
真心幾有興趣
膠登俠十年如一日
廢話多到仆街
你今年唔只30歲啦下話
唔好咁低能好無呀
好意外香港會有咁嘅厚待
講真而家香港仲有人理任天堂嘅咩
打機唔係等於PS咩?
d人連wii vs wiiu同nds vs 3ds都未搞得掂
好奇怪一點係
就算隻game係PS4/X1/PC都有
但香港人總係以為得PS4版
見PS4 post好多人問有乜太作好玩
講親既大部份都係多平台game黎

連高登個D打手廣告文
都係剩係用PS4黎打多平台game

原因係
Sony真係駛左好多錢做Marketing
洗腦到遊戲業三大巨頭得番Sony一個咁
玩獨家game就話買PS機值得
連玩多平台game都只買PS不可?
PSN既穩定性其實係廢過Xbox Live好多

你淨係睇香港唔睇下外國
XBOX柒就柒啦
西瓜靠大邊呢個道理都唔明咩
畫質撚唔好玩任天堂 玩返Sony
任天堂一直嘅遊戲都好耐玩 wii論畫質係比唔上同期 但可玩性係非常高 wiiu話就話敗北 但可玩性依然高
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
d人連wii vs wiiu同nds vs 3ds都未搞得掂
好奇怪一點係

連高登個D打手廣告文

原因係

唔關事
以多平台game 為例
PC - 入場門檻太高(砌一部靚DD 既機都講緊7000-8000),而console 只係~3000
XBOX - XB1 岩岩出既時候自己將個market cut 左,怪得邊個

反觀PS4,無上述問題,而又keep 住有大作出,咁自然係打機呢個market share 可以佔到優勢
任天堂一直嘅遊戲都好耐玩 wii論畫質係比唔上同期 但可玩性係非常高 wiiu話就話敗北 但可玩性依然高

畫質撚去玩PC就真啦
其實香港都算多人玩3ds 係wiiu 少啲
早排日月啱啱出都見到有人喺街玩pkm

畫質撚去玩PC就真啦

其實嘥氣 畫面好一樣可以耐玩
唔好講好畫面好就一定垃圾game 咁
係咁吹奏sony點sony點
佢個vr而家去左邊?ps4 2016年又出左啲咩正野?red dead2可以期待下之外, 仲有無?人龍?dark soul?
今年任天堂會返嚟成為業界之冠 我肯定

又黎非此則彼
係咪一定要求可玩性高就唔可以要求畫質有番咁上下先
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
好奇怪一點係

連高登個D打手廣告文

原因係

唔關事
以多平台game 為例
PC - 入場門檻太高(砌一部靚DD 既機都講緊7000-8000),而console 只係~3000
XBOX - XB1 岩岩出既時候自己將個market cut 左,怪得邊個

反觀PS4,無上述問題,而又keep 住有大作出,咁自然係打機呢個market share 可以佔到優勢

XBOX一開始就柒左 加上M$香港係柒中之柒
冇乜人有買到部XONE
如果人地得部PS4 多平台GAME唔係PC就PS4架啦 冇勁電腦就梗係買PS4版
何來marketing搞到人地買 sony重點宣傳都係佢自己第一方既game

畫質撚去玩PC就真啦

明你講乜 想表達嘅係前面有班人喺道屌佢畫質 覺得好無癮
https://www.youtube.com/watch?v=AVS9Dqgpo3g
呢段好笑
第日D老豆老母可以咁樣逼個仔熄機

估唔到佢都係好老豆

btw wallpaper
https://www.youtube.com/watch?v=AVS9Dqgpo3g
呢段好笑
第日D老豆老母可以咁樣逼個仔熄機

估唔到佢都係好老豆

btw wallpaper

睇新Mario Trailer佢地訂埋婚添啦

畫質撚去玩PC就真啦

明你講乜 想表達嘅係前面有班人喺道屌佢畫質 覺得好無癮

60fps 撚乜都屌架
講兩講又pc master race
Switch 3月3日 薩爾達傳說:荒野之息 6980YEN
Switch 3月3日 薩爾達傳說:荒野之息 收藏版 9980YEN
Switch 3月3日 薩爾達傳說:荒野之息 收藏版DX 13870YEN
Switch 3月3日 信長的野望 創造 9800YEN
Switch 3月3日 魔法氣泡&俄羅斯方塊 4990YEN
Switch 3月3日 1-2-Switch
Switch 3月3日 超級炸彈人R
Switch 3月3日 勇者鬥惡龍 英雄集結 I + II 8800YEN
Switch 3月3日 魔界戰記5 6980YEN
Switch 3月いっしょにチョキッと スニッパーズ
Switch 3月三國志13
Switch 4月28日 Mario Kart 8 Deluxe 5980YEN
Switch ARMS
Switch ‎みんなでワイワイ スペランカー
3DS 7月 Snack World
Switch Splatoon 2
Switch 9月 NBA2K18
Switch Super Mario Odyssey
Switch Just Dance 2017
Switch Project Sonic 2017
Switch 勇者鬥惡龍XI
Switch 勇者鬥惡龍X
Switch Lego City Undercover: The Chase Begins
Switch Xenoblade 2
Switch 火炎之紋章無雙
Switch 真女神轉生系列新作
Switch Project OCTOPATH TRAVELER
Switch The Elder Scroll V Skyrim
Switch 牧場物語新作
Switch Blazblue
Switch FIFA
Switch SONIC MANIA
Switch 打吡賽馬
Switch 太鼓之達人
Switch Arcade Archives
Switch Tales of 系列
Switch Minecraft
Switch Minecraft 故事模式
Switch Stardew Valley
Switch Yooka-Laylee
Switch Shovel Knight
Switch ULTRA STREET FIGHTER II The Final Challengers
Switch 龍珠Xenoverse2
Switch No More Heroes新作
Switch 雷射超人傳奇
其實香港都算多人玩3ds 係wiiu 少啲
早排日月啱啱出都見到有人喺街玩pkm

想講高登psv post同ps4 post先叫少人
出親game又推唔到好多post
反而3ds出pokemon 出mh爆左好多post
清漏左隻Snack World
佢個vr而家去左邊?ps4 2016年又出左啲咩正野?red dead2可以期待下之外, 仲有無?人龍?dark soul?

唔係唔認同,不過你個回覆果幾隻game除左人龍之外唔係都跨平台game黎既咩
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
好奇怪一點係

連高登個D打手廣告文

原因係

唔關事
以多平台game 為例

冇乜人有買到部XONE
如果人地得部PS4 多平台GAME唔係PC就PS4架啦 冇勁電腦就梗係買PS4版
何來marketing搞到人地買 sony重點宣傳都係佢自己第一方既game

agger

VR剛起步啫,對佢o係console玩下另類技術我表示欣賞,但前景唔睇好
至於PS4有咩正野,不如你自己去發掘下啦,無野玩就唔會賣多過XBox WiiU咁多啦...
任天堂定SONY定M$做第一都無所謂,最緊要有好GAME玩,同埋D GAME廠唔好做D柒野玩自爆,例如鎖區、鎖2手等等 (然後有D ON9仔出黎賴人地打手多 )
btw dark souls都係多平台game黎咋
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
好奇怪一點係

連高登個D打手廣告文

原因係

唔關事
以多平台game 為例

冇乜人有買到部XONE

agger

呢樣真
去game鋪買多平台game個店員問你都廢事直接隊隻PS4版出黎
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
好奇怪一點係

連高登個D打手廣告文

原因係

唔關事
以多平台game 為例

冇乜人有買到部XONE

老老實實我覺得M$香港唔多柒,有時我覺得比美國仲好D
而且港服D優惠基本上全世界差唔多最大
問題係睇FB我諗官方都唔知班Xbox玩家想點,打折細的話俾人屌我明,但打折大都屌「打大咁折做咩」,有時加送遊戲都屌「唔要隻game」(唔要咪賣左個碟/code佢囉),好難明班Xbox玩家諗緊乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞