[推到完場]任天堂Switch發佈會 - 13號中午12點

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
Nintendo Switch主機
(主機系統語言無法對應中文)

呢個唔大影響
但係整個可以轉語言嘅OS真係咁難?
港版!!!

$2340 ?
我屌你食水咁撚深
貴左 17%

跟足美帝USD300x7.8
不過今次無鎖區我當比多少少買埋保養

老老柒柒
老任主機有幾何壞 ?
我就真係未試過
買返日版最好

話我打手都咁話
PS1 PS2 PSP PSV全部壞過晒
任天堂連部陳年紅白機都仲開得著

部 NDS 幾年無開過機無充電
近排無聊開返黎玩都仲開到
in 老任 hardware QC we trust

難得行貨可以跟其他區一齊首發
無謂計較果少少啦其實
行貨做得大對本地玩家都係好事黎既

老老柒柒
老任主機有幾何壞 ?
我就真係未試過
買返日版最好

呢D野好難講

今次咁多件gimmick又拆又裝又多功能,我就唔駁啦

如果係MIJ,我願意一試
Switch用Nvidia最新版Tegra叫Parker
但出街玩行720p時一定會降頻提高續航力同減少過熱
少有地新遊戲機會用咁新既處理器
可能因為依家大量買新流動處理器個成本唔係貴太多
都好期待主機版牧場
唔洗涯格仔啦
好意外香港會有咁嘅厚待
講真而家香港仲有人理任天堂嘅咩
打機唔係等於PS咩?
d人連wii vs wiiu同nds vs 3ds都未搞得掂
無中文咁買港版有咩分別 仲要貴d
唔記得講炸彈人復活
https://www.youtube.com/watch?v=LX6uAzh3ah4
Nintendo NY- Super Mario odyssey Trailer Reaction

老老柒柒
老任主機有幾何壞 ?
我就真係未試過
買返日版最好

呢D野好難講

今次咁多件gimmick又拆又裝又多功能,我就唔駁啦

如果係MIJ,我願意一試

材料係MIJ

但係加工同組裝有部分唔係
追post見到有人話行wii果套唔work?

咪傻啦 部wii到左今日都係開party必用
仲有舊wii fit係度 女好玩

咁我仲有同friend玩超任炸彈人既...
同work係兩回事喎ching...

work就唔會話唔work
問題係呢樣野仲係咩優勢呢
SONY要係PS4出合家歡都有啦
我就真係睇唔到呢樣野到左今日有幾大優勢

你會唔會帶部PS4出街/係公司/老麥/Cafe一機四打?
要帶部家用主機加四個手掣

但Switch只需帶部手提機加多一個手掣就可拆開四打
帶既野重量輕幾倍以上
體積都細幾倍
一個細袋仔裝得哂

簡單講
即係老任想大家
可以唔駛留係家中都四打玩到家用機級數既game
係改朝換代
但當然走得咁前未必係做得最好個個
但遊戲業總要有人帶領革新
Sony同MS好多技術只識參考對手黎改良
較少出新技術

或者日後Sony同MS會出部山寨改良版Switch會更好
但至少要等幾年
又一定無開放世界Zelda/Mario個堆老任game玩
你好有耐性又唔玩老任game咪再等下囉

299美金我就唔想太多啦
一過左炒價期我就想買

今次Switch仲出期地多第三廠game
Bomberman隔左咁耐無遊戲機新作
上年得隻低質手遊版
估唔到新作係出落Switch
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
d人連wii vs wiiu同nds vs 3ds都未搞得掂

呢個要多得:
-老任垃圾marketing(利申:我覺得marketing本身都係垃圾)
-一向寫PS系為主嘅香港Game書
-一班全部打晒同一類型Game o既youtuber
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?

呢個要多得:
-老任垃圾marketing(利申:我覺得marketing本身都係垃圾)

人地又會話你賴人比ps洗腦
有講Zelda同步但無講有無中文

屌,街霸同炸彈人做中文版做乜

我想起我N年前上網見到既一個笑話

N年前台灣玩家有人話FIFA唔出中文版就唔玩
講緊係運動game

倒轉頭如果你香港人出game
會唔會隻隻有日文就日本玩家?
係咪有俄羅斯玩家就要出埋俄文?
如果係咁玩
剩係搵人翻譯好全球多國語言都駛唔少錢
唔好以為用Google翻譯就係算翻譯得好
冇區碼應該會買
手掣好能貴, 如果某啲GAME可沿用番Wii/WiiU掣先會考慮
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?

wiiu全世界仆直 講到好似香港人錯咁
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?

呢個要多得:

曲線救國咋,唔好諗咁多
Nintendo Switch主機
(主機系統語言無法對應中文)

呢個唔大影響
但係整個可以轉語言嘅OS真係咁難?

agger
係咪未講點訂法?
係個網到搵唔到
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
好奇怪一點係
就算隻game係PS4/X1/PC都有
但香港人總係以為得PS4版
見PS4 post好多人問有乜太作好玩
講親既大部份都係多平台game黎

連高登個D打手廣告文
都係剩係用PS4黎打多平台game

原因係
Sony真係駛左好多錢做Marketing
洗腦到遊戲業三大巨頭得番Sony一個咁
玩獨家game就話買PS機值得
連玩多平台game都只買PS不可?
PSN既穩定性其實係廢過Xbox Live好多

你會唔會帶部PS4出街/係公司/老麥/Cafe一機四打?
要帶部家用主機加四個手掣

但Switch只需帶部手提機加多一個手掣就可拆開四打
帶既野重量輕幾倍以上
體積都細幾倍
一個細袋仔裝得哂

簡單講
即係老任想大家
可以唔駛留係家中都四打玩到家用機級數既game
係改朝換代
但當然走得咁前未必係做得最好個個
但遊戲業總要有人帶領革新
Sony同MS好多技術只識參考對手黎改良
較少出新技術

或者日後Sony同MS會出部山寨改良版Switch會更好
但至少要等幾年
又一定無開放世界Zelda/Mario個堆老任game玩
你好有耐性又唔玩老任game咪再等下囉

299美金我就唔想太多啦
一過左炒價期我就想買

今次Switch仲出期地多第三廠game
Bomberman隔左咁耐無遊戲機新作
上年得隻低質手遊版
估唔到新作係出落Switch

老任既家用機級數又有咩值得J
好意外香港會有咁嘅厚待
打機唔係等於PS咩?
好奇怪一點係
就算隻game係PS4/X1/PC都有
但香港人總係以為得PS4版
見PS4 post好多人問有乜太作好玩
講親既大部份都係多平台game黎

連高登個D打手廣告文
都係剩係用PS4黎打多平台game

原因係
Sony真係駛左好多錢做Marketing
洗腦到遊戲業三大巨頭得番Sony一個咁
玩獨家game就話買PS機值得
連玩多平台game都只買PS不可?
PSN既穩定性其實係廢過Xbox Live好多

我反對個原因
當日Xbox360同PS3分庭抗禮 Wii都有自己既Market Share
係XBO自己搞柒唔比玩二手 加WiiU on99
先令PS4獨大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞