[推到完場]任天堂Switch發佈會 - 13號中午12點

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
係咁吹奏sony點sony點
佢個vr而家去左邊?ps4 2016年又出左啲咩正野?red dead2可以期待下之外, 仲有無?人龍?dark soul?
今年任天堂會返嚟成為業界之冠 我肯定

唔係唔認同,不過你個回覆果幾隻game除左人龍之外唔係都跨平台game黎既咩

其實跨平台又點呢
依家開發架構統一咁自然會有更多跨平台出現
反而大部分都係跨平台PS4仲咁賣得咪證明佢係有過人之處
佢個vr而家去左邊?ps4 2016年又出左啲咩正野?red dead2可以期待下之外, 仲有無?人龍?dark soul?

VR剛起步啫,對佢o係console玩下另類技術我表示欣賞,但前景唔睇好
至於PS4有咩正野,不如你自己去發掘下啦,無野玩就唔會賣多過XBox WiiU咁多啦...
任天堂定SONY定M$做第一都無所謂,最緊要有好GAME玩,同埋D GAME廠唔好做D柒野玩自爆,例如鎖區、鎖2手等等 (然後有D ON9仔出黎賴人地打手多 )
btw dark souls都係多平台game黎咋

鎖2手呢個當年真係最反感,唔想做咪出聲囉

唔係唔認同,不過你個回覆果幾隻game除左人龍之外唔係都跨平台game黎既咩

其實跨平台又點呢

目前機能最好,宣傳多(廣告宣傳,唔係打手果D),就係咁
好意外香港會有咁嘅厚待
講真而家香港仲有人理任天堂嘅咩
打機唔係等於PS咩?
d人連wii vs wiiu同nds vs 3ds都未搞得掂
好奇怪一點係
就算隻game係PS4/X1/PC都有
但香港人總係以為得PS4版
見PS4 post好多人問有乜太作好玩
講親既大部份都係多平台game黎

連高登個D打手廣告文
都係剩係用PS4黎打多平台game

原因係
Sony真係駛左好多錢做Marketing
洗腦到遊戲業三大巨頭得番Sony一個咁
玩獨家game就話買PS機值得
連玩多平台game都只買PS不可?
PSN既穩定性其實係廢過Xbox Live好多

唔關事
以多平台game 為例
PC - 入場門檻太高(砌一部靚DD 既機都講緊7000-8000),而console 只係~3000
XBOX - XB1 岩岩出既時候自己將個market cut 左,怪得邊個

反觀PS4,無上述問題,而又keep 住有大作出,咁自然係打機呢個market share 可以佔到優勢

XBOX一開始就柒左 加上M$香港係柒中之柒
冇乜人有買到部XONE
如果人地得部PS4 多平台GAME唔係PC就PS4架啦 冇勁電腦就梗係買PS4版
何來marketing搞到人地買 sony重點宣傳都係佢自己第一方既game

老老實實我覺得M$香港唔多柒,有時我覺得比美國仲好D
而且港服D優惠基本上全世界差唔多最大
問題係睇FB我諗官方都唔知班Xbox玩家想點,打折細的話俾人屌我明,但打折大都屌「打大咁折做咩」,有時加送遊戲都屌「唔要隻game」(唔要咪賣左個碟/code佢囉),好難明班Xbox玩家諗緊乜

冇可能好過美國啦
香港M$前排做優惠仲係做原版機 明明one s出左幾個月
仲唔計行貨機遲人地幾個月

其實跨平台又點呢

機咩能丫 Marketing先最緊要 吸引到遊戲商整game 吸引到人買
如果你個個frd都玩XB1 你都會跟住買啦
額外買一對 Joy-Con 要 80 蚊美金 ...
哇 .... 貴到 ...

VR剛起步啫,對佢o係console玩下另類技術我表示欣賞,但前景唔睇好
至於PS4有咩正野,不如你自己去發掘下啦,無野玩就唔會賣多過XBox WiiU咁多啦...
任天堂定SONY定M$做第一都無所謂,最緊要有好GAME玩,同埋D GAME廠唔好做D柒野玩自爆,例如鎖區、鎖2手等等 (然後有D ON9仔出黎賴人地打手多 )

呢句最岩聽
打game 玩下o者
又要比下邊個買岩機咁
乜柒都要威威 好煩

其實最鳩憎老任係
自從WII之後佢開始異質化
一定要買佢部少第三方支持既機先玩到佢D GAME啫
今次呢部睇怕都係得少部分跨平台會支援到

唔係部機點平俾你
我都幾擔心佢D game會貴左

啲功能放晒入去,都算合理既

其實跨平台又點呢

機咩能丫 Marketing先最緊要 吸引到遊戲商整game 吸引到人買

其實PS4機能係好一般
但XB1係仲柒過佢你又知唔知
唔明網絡收費係咩一回事
好似psn咁??
好意外香港會有咁嘅厚待
講真而家香港仲有人理任天堂嘅咩
打機唔係等於PS咩?
d人連wii vs wiiu同nds vs 3ds都未搞得掂
好奇怪一點係
就算隻game係PS4/X1/PC都有
但香港人總係以為得PS4版
見PS4 post好多人問有乜太作好玩
講親既大部份都係多平台game黎

連高登個D打手廣告文
都係剩係用PS4黎打多平台game

原因係
Sony真係駛左好多錢做Marketing
洗腦到遊戲業三大巨頭得番Sony一個咁
玩獨家game就話買PS機值得
連玩多平台game都只買PS不可?
PSN既穩定性其實係廢過Xbox Live好多

唔關事
以多平台game 為例
PC - 入場門檻太高(砌一部靚DD 既機都講緊7000-8000),而console 只係~3000
XBOX - XB1 岩岩出既時候自己將個market cut 左,怪得邊個

反觀PS4,無上述問題,而又keep 住有大作出,咁自然係打機呢個market share 可以佔到優勢

XBOX一開始就柒左 加上M$香港係柒中之柒
冇乜人有買到部XONE
如果人地得部PS4 多平台GAME唔係PC就PS4架啦 冇勁電腦就梗係買PS4版
何來marketing搞到人地買 sony重點宣傳都係佢自己第一方既game

老老實實我覺得M$香港唔多柒,有時我覺得比美國仲好D
而且港服D優惠基本上全世界差唔多最大
問題係睇FB我諗官方都唔知班Xbox玩家想點,打折細的話俾人屌我明,但打折大都屌「打大咁折做咩」,有時加送遊戲都屌「唔要隻game」(唔要咪賣左個碟/code佢囉),好難明班Xbox玩家諗緊乜

冇可能好過美國啦
香港M$前排做優惠仲係做原版機 明明one s出左幾個月
仲唔計行貨機遲人地幾個月

呢D香港M$有發言權我都屌啦,但邊可能,One S除左美國同歐洲幾個國家外都係11月(包括全部亞洲地區)
唔明網絡收費係咩一回事
好似psn咁??

應該就係了
唔明網絡收費係咩一回事
好似psn咁??

係啦
每月送返D game俾你咁
Nintendo Switch Pro Controller
$69.99MSRP*
Take your game sessions up a notch with the Pro Controller. Includes motion controls, HD rumble, built-in amiibo functionality, and more.

Joy-Con™ controllers
$79.99MSRP*
Pick up an extra set (or two) of Joy-Con, the controllers that make new kinds of gaming possible.

Joy-Con (L)/Joy-Con (R)
$49.99MSRP*
Add more players to compatible games with a left or right Joy-Con controller (sold separately).

Joy-Con Charging Grip
$29.99MSRP*
Combine the left and right Joy-Con into one larger controller with this handy grip. It also lets you keep playing while you’re charging your Joy-Con, so you don’t have to miss a minute.

Joy-Con Wheel (Set of 2)
$14.99MSRP*
Insert a Joy-Con into this accessory to feel like you’re behind the wheel in your favorite racing game.

Joy-Con controllers not included.

呢句最岩聽
打game 玩下o者
又要比下邊個買岩機咁
乜柒都要威威 好煩

其實最鳩憎老任係
自從WII之後佢開始異質化
一定要買佢部少第三方支持既機先玩到佢D GAME啫
今次呢部睇怕都係得少部分跨平台會支援到

要玩一廠game就自然要買佢地既機,有幾出奇

今次講就可攜式家機,但其實咪即係手提機
手提機老任又點會少第三方

其實跨平台又點呢

開發商整game 如果冇技術問題/特殊機能需要 一定愈多平台愈好
唔計三大主機公司已經收購左/自己既studio
其他公司如果出獨佔game 一定傾掂左數 (收左咩著數我地普通玩家當然唔會知)
所以冇話吸引到人去獨佔 背後一早合作緊
你見大到有一定程度既開發商(Rockstar , Ubisoft , Blizzard)
有幾可出獨佔先?
Switch Xenoblade 2
Switch 火炎之紋章無雙
Switch 真女神轉生系列新作
Switch Project OCTOPATH TRAVELER
Switch The Elder Scroll V Skyrim
Switch 牧場物語新作
Switch Blazblue
Switch FIFA
Switch SONIC MANIA
Switch 打吡賽馬
Switch 太鼓之達人
Switch Arcade Archives
Switch Tales of 系列
Switch Minecraft
Switch Minecraft 故事模式
Switch Stardew Valley
Switch Yooka-Laylee
Switch Shovel Knight
Switch ULTRA STREET FIGHTER II The Final Challengers
Switch 龍珠Xenoverse2
Switch No More Heroes新作
Switch 雷射超人傳奇

出Stardew Valley又幾好 可以無聊拎出黎撚下
係電腦玩硬係投入唔到落去

Apple TV個 remote都要$5xxhkd
FIFA應該都會吸到一堆人?

估唔到佢都係好老豆

btw wallpaper

睇新Mario Trailer佢地訂埋婚添啦

wallpaper果度我笑左出聲

Apple TV個 remote都要$5xxhkd

好明顯壓低到主機個價格
所以你買ACCESSORIES先咁貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞