[推到完場]任天堂Switch發佈會 - 13號中午12點

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
FIFA應該都會吸到一堆人?

點會, 一定係繼續ps4
因為個ser 最多人又打慣咗
打運動game 最講手感
唔會咁易轉台

VR剛起步啫,對佢o係console玩下另類技術我表示欣賞,但前景唔睇好
至於PS4有咩正野,不如你自己去發掘下啦,無野玩就唔會賣多過XBox WiiU咁多啦...
任天堂定SONY定M$做第一都無所謂,最緊要有好GAME玩,同埋D GAME廠唔好做D柒野玩自爆,例如鎖區、鎖2手等等 (然後有D ON9仔出黎賴人地打手多 )
btw dark souls都係多平台game黎咋

呢句最岩聽
打game 玩下o者
又要比下邊個買岩機咁
乜柒都要威威 好煩

其實最鳩憎老任係
自從WII之後佢開始異質化
一定要買佢部少第三方支持既機先玩到佢D GAME啫
今次呢部睇怕都係得少部分跨平台會支援到

要玩一廠game就自然要買佢地既機,有幾出奇

今次講就可攜式家機,但其實咪即係手提機
手提機老任又點會少第三方

佢淨靠手提機個堆第三方一樣擺脫唔到佢異質化既問題
所以佢今次先要拉EA UBI呢堆玩埋一份擴大個遊戲陣容咋
問題係機能咁樣你叫人點出D AAA大作落你到
咁搞法咪一鳩樣開拓唔到新客源
雖則我睇佢今次似係想整合WII同3DS既客源多過開拓新客源

唔會咁易轉台

咁姐係要睇佢出唔出mon hunt

唔會咁易轉台

得罪講句買黎玩FIFA我不如用電話玩好撚過啦
但係睇隻 1 2 switch 已經好想即刻買黎玩

唔會咁易轉台

呢啲一定賺到錢既點會唔出 除非厭錢多啦

唔會咁易轉台

呢啲一定賺到錢既點會唔出 除非厭錢多啦

XX三月出可能要過一排先有新mon hun嘅消息
有mh 就無得唔買啦
同埋我真係受撚夠3ds畫質
好撚難頂
有mh 就無得唔買啦
好撚難頂

PSP級數
有mh 就無得唔買啦
好撚難頂

我覺得mh 最緊要有中文
有mh 就無得唔買啦
好撚難頂

出中文做乜鳩
要搵料都係上wiki 睇入手方法
中文化之後你連自己要咩材料都search 唔到
額外買一對 Joy-Con 要 80 蚊美金 ...
哇 .... 貴到 ...

唔係部機點平俾你
我都幾擔心佢D game會貴左

薩爾達就咁都6980YEN
我諗以後真係直迫PS4水貨價
有mh 就無得唔買啦
好撚難頂

出中文做乜鳩

對一個唔識日本既人黎講,真係唔會search 到任何野
隻mhx 都係因為唔識睇所以先棄
唔好唔記得 今晚10點半 - 任天堂樹屋直播試玩唔同嘅Switch Games
https://www.twitch.tv/nintendo
有mh 就無得唔買啦
好撚難頂

Mh用中文好柒
想問下邊度有講手提可以1開4?
仲有炸彈人可以8p,咁又可唔可以1開8?
有mh 就無得唔買啦
好撚難頂

出中文做乜鳩

我唔識日本咪又係咁玩
完全唔知有乜問題 做人唔好咁懶得唔得?
知唔知d game大約幾錢?
實體定digital?
唔知果日係日本bic camera買唔買到呢?我果日咁岩係東京
一隻ZELDA都夠買機啦
有mh 就無得唔買啦
好撚難頂

出中文做乜鳩

我唔識日文咪又係咁玩
完全唔知有乜問題 做人唔好咁懶得唔得?
想問下邊度有講手提可以1開4?
仲有炸彈人可以8p,咁又可唔可以1開8?

可以
https://www.nintendo.co.jp/software/switch/aab8a/index.html
TVモード
1~8
テーブルモード
1~8
携帯モード
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞