【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 8】

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
作畫咁差一定係安茲sama安排
安茲SAMA 都係蘿莉控
今集屌狼人個PART畫質真係差到一個點
感覺動畫係幫小説賣廣告
我都覺個作畫唔掂, 角色造型幾簡陋粗糙求其, 同期套套都美顏型英霸氣帥靚正, 但動畫overlord除左ed果part根本冇應該有作畫質素...就算混合3d, 人地都可以整得好睇, 而非而家咁畫風明顯唔同次元, 而且都仲係果句, 角色造型真係仲有好多改進空間
藥師個髮型簡直....都唔知仲睇唔睇到路, 係異世界冇理髮師職業? 定係畫少對眼對減輕成本負擔有幫助?
啲怪仲hea 東方巨人同條蛇lv10咁款
條蛇柒到
眼耳口鼻是旦畫
這是官方製作的
見你地失望, 係因為原作有更好既形容? 想知本身個造型設定係點

我淨係睇動畫, 第1印象係呢2件冇理由係boss, 佢地應該只係東巨西蛇既小弟, 點知唔係
就結果而言, 既然你地話佢地本身低lv, 咁, 低lv型唔起黎都冇辦法, 低lv嘛
其實唔算低
估計都有lv28-29, 有可能30頭添
正太控
係D作畫醜到

希望係好事 放少D資源做第8卷 之後出多少少力做7同9就已經滿足了
男裝蘿莉來嫁
果d村民日常 唔知做咩鳩

睇村長同哥布林互動 又無聊 又好似唔係劇情主線

利申:無睇小說
唔講互動後面d劇情就解唔到
會咩
直接飛左第8卷咪得
我覺得今集真係幾差下。
先唔講作畫上表達唔到啲角色感情

狼女唔似被人罵, 原作佢被人罵個段係表現得好驚

巨人啲靚同佢本身由一開始好串到之後淆底一樣唔係好表現到。佢試刀明明係寫欄腰斬斷又變左小割傷咁

最重要係佢竟然調左原作次序。做左呢集先做條村被人打。盲既都知你做戲啦。無晒緊張感。亦晒左上一集尾狼女表露性格個段表現

(原作係出左卡恩村被人打先。去到狼女出黎救人先播返今集啲內容)

然後呢段外傳晒成5集去做。講真不如直接cut左今集打巨人同條蛇啲劇情。純粹講狼女出黎救人算。

講真後面仲要做到山羊出黎一定好趕(佢op畫左基本上一定會出)。王國好漢8集夠收皮係因為cut左好多無乜意思亦唔好睇既劇情。

但今季反而放咁多時間講最唔好睇既第八卷......
原作二隻都冇人設
應該動畫製作組自己整出黎
睇下隻naga做左魔導國居民之後有無新衫著啦
佢想盡量跟足第8卷做,因為第8卷成本得兩章,而其中一章就淨係講安莉的一天
成個8卷唔撚做啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞