【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 8】

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
第一集其實唔差
後面出左納迦同埋D troll 即刻成套野低質哂
金閃閃好撚型
其實小說撚可唔可以粉字....
利申 小說撚但話哂依到動漫post
Fake news
邊有死撚晒
睇個款遺跡應該係指納薩力克
本來以為安茲問完會一刀劈撚死班人
點知已經到片尾入ED
有神眼條女希望冇事啦
話晒對眼咁有用
收服佢仲好
悶撚到呢,係咪傻撚左
名詞解釋:黑工

工作者係相對於冒險者公會之下既合法冒險者而言
公會既存在係為左保護冒險者,透過難易度分級令冒險者出事既機會降低,同時亦提供支援
而冒險者有責任服從於公會既規則

今集有一個信仰系既神官(類似醫師)出場,因為overlord世界入面神殿同醫院類近
第二季賽巴斯救人果時都話要帶佢去神殿就係咁解
而為免神殿冇收入,就規定左用魔法治療一定要比錢/經神殿,絕不可免費施救(藥草唔算)
因此有一D神官就脫離左公會系統私下接任,就被稱之為worker(工作者)

當然,有唔少唔係正道既任務,如果公會唔接既,都會搵工作者做既

四謀士實力可比秘銀級,絕非泛泛之輩,甚至係帝國入面最top果堆之一

話愛雪BB隊入面最強亦不為過,因為一般人去到第三位階已經係極限
而愛雪大小姐年齡非常細就已經去到依個層次,甚至夫路達即使用到超越英雄級既第六位階魔法
亦非常葡萄點解自己後生果時冇人指點,就唔洗浪費咁多時間先上到高位階
可惜因為愛雪果個死鬼老豆搞到欠債,先導致愛雪冇得繼續深造魔法

大家睇下愛雪同佢其中一個妹妹幾咁可愛

除定褲睇埋剩低果兩集再講啦
咁多廢話,唔覺對劇情有咩幫助
一季得兩集打飛機
一係你上網睇小說第7卷,一係就睇多兩集再屌
你話動畫第2~5集廢我就同意你既
痴撚哂線d死忠,揀d最撚悶做動畫,你估你係長編呀
一係飛左呢集,一樣追到劇情
頭五集係悶啲 不過劇情有野交代 我覺得捱過去可以
今集最後問果句 屌 反正班友入去送死咪畀佢地去 問乜鳩
安茲大人的想法不是我們能企及的。
下集係咪有恐怖公睇啦
如果下集冇就後集
正路都會想了解1下除左報酬之外有冇d咩原因佢地要去自掘墳墓
如果自己唔係精鋼, d人都未必會應佢問題, 因此把握時機出發前問有冇特殊動機
例如幫某d勢力執行特殊任務?(如是者, 又可以順藤摸瓜搵果d勢力)
點知個個都只係為$, or為名氣
(脷伸非小說黨)

其實照咁發展, 莫莫同娜貝退實可以全身而退, 但返到帝國如果回報墳墓有可疑/有強敵/基至係上次果個惡魔既巢穴, 咁反而會引致更多人組隊去討伐/探索/甚至只係想路過見識下, 人類總係自大&好戰..., 似乎好多手尾跟
都武森林都有森之賢王,但基本上都冇人會入去,所以發展唔一定係你咁諗
試下再猜測下無上至尊安茲大人既諗法
忍咗咁耐沒睇
儲咗六集
睇樓上D留言話D作畫崩到仆街
點搞好
都未到戲肉,話唔埋啲經費留係高潮位
Overlord不嬲都係睇劇情、設定、角色設定
作畫同打鬥唔太重要,識郁就得
忍咗咁耐沒睇
儲咗六集
睇樓上D留言話D作畫崩到仆街
點搞好
Overlord不嬲都係睇劇情、世界設定、角色設定
作畫同打鬥唔太重要,識郁就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞