【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 8】

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
點解好似無乜印象既 小說第幾卷?
恐怖公真係好撚恐怖,明明得剪影,但係都睇到打晒冷震,特別係伸隻甲由腳出來嗰下
莫莫大人 請問佢地會點呢
安茲:應該全部都會死
已經無畫到同配音佢地咬爆口入面D曱甴算好好多嫁啦 同埋D曱甴係眼上面爬
廣播劇黎
唔敢開眼
仲以為之後d小插曲
咩時間線左右
第8卷前? 好似係
時間線應該係蜥蝪人篇左右
因為王國篇已經提過
「據說這些好像是在約兩個月之內完成的……首先是解決耶·蘭提爾出現數千只不死者的事件。再來是殲滅北上的哥布林部落聯盟、在都武大森林采集極爲稀少的藥草、討伐巨型蛇怪、消滅來自卡茲平原的不死者師團。其他我還聽說他們打倒擁有強大力量的吸血鬼(Vampire)。」

極爲稀少的藥草就係魔樹度拎
個人認為隻魔樹係npc黎
真係好恐怖咩

我覺得制作組留左手 ,應該清楚show恐怖公個頭同個嘴既震動

不過我睇人地reaction個反應真係做多左
想問下第一季d野 勿屌

安茲用果堆木棍,裝備,沙漏係咪消耗品黎?用左就唔會再出現?

安茲許願果件道具無效,當唔當用左?

傾國傾城其實效果係乜?純粹使夏提雅完全獨立,對任何帶敵意目標完全反擊?

夏提雅自己本身復活道具係咪已經當消耗左?

同埋最後對戰個地下點解變左沙漠

啱啱重睇劇場版

求解答
木棍同沙漏係消耗品,應該冇得再入手,但安茲有大量

應該當用左

可以精神控制對方,但因為夏提雅係未被完全控制前打傷左控制者(後尾死埋,因為夏提雅既攻擊有咀咒效果醫唔返),所以佢冇收到任何柯打變左中立野怪

復活道具係消耗左

因為安茲招大招buff完之後用即死魔法就算有即死抗性都會死,所以大地同空氣都會死
傾國傾城係個阿婆控到夏狗前死左先中立狀態
如果班工作者咁勁,死晒嘅話唔可疑?

之後會唔會仲有傻仔入去?

小說係咪想係「班凡人搞咁多嘢最後係神面前都係傻仔」嘅框架下講人類幾幼稚?動畫似好多個短故事砌埋一齊冇乜重點
如果阿婆冇死係咪會成功控制埋夏提亞?
下集會講
印象中
嗰班友係帝國貴族委托嘅
安兹正正就係需要一個藉口去郁帝國
快D下星期二安茲出場
作畫有我的英雄學院咁已經夠
識郁就得
feel到你嘅要求係絕望到底先講得出
之後應該都係cg大放送
唔該晒咁多位巴打解答

因為動畫畫得幾怪

傾國傾城用完之後夏提雅個status好怪

一直稱安茲做大人但又攻擊佢

變左野生npc怪
變咗中立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞