【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 8】

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
都出山霸地盤,仲有咩可唔可疑,佢又唔係要引人入去
就係想引人知到我既存在
我唔係想要班雜魚見我 我係要你最高領導人黎見我
第4卷
「是『巨盾萬壁』和『神領縛鎖』啊。最近不但有土之巫女公主死于離奇爆炸中,現在居然連漆黑聖典也失去兩名大將啊……真是禍不單行。那麽重傷的是誰?」

「是凱瑞大人,好像是某種詛咒的效果,造成無法以治療魔法治好傷勢,所以撤退了。」

第10卷
「說的一點也沒錯,我們現在蒙受了巨大損失。漆黑聖典雖然已經複活,但人員有所空缺;陽光聖典瓦解,失去頭冠,巫女公主與凱瑞死亡;恢複國力可能得花上好幾十年。沒必要在這種狀況下,在沈睡的巨龍身邊烤肉吧。」
損失左所謂既勁人
除左失去頭冠之外全部都係因為安茲佢地
滅國係除左神人同真龍王以外已知出過場最勁既土著(假設魔樹果d唔係土著)
下季啦,都未必有
下季除非做24集做埋聖王國
如果唔係做3卷斷左係聖王國上
除非唔做11卷
想問會唔會做到黃金公主同守護者見面 想睇下有咩反應
下季啦,都未必有下季
下季除非做24集做埋聖王國
如果唔係做3卷斷左係聖王國上
除非唔做11卷
而家既進度 係小說第幾卷
而家第7
1-5集做左第8
今季應該會做完第9
除非佢想1-2集做完第10卷d文戲
覺得今集應該可以做得精彩好多,
人類探索 大墓地 ,感覺好飛住去
第8集 - 完第7卷+皇帝出巡
第9集 - 墓地結盟+備戰
第10集 - 卡恩村之戰
第11集 - 羊仔

仲有2集唔知做乜好
會唔會真係拎黎火車第10卷
我地本來預期會有4集做
佢cut到2集半
呢季感覺好似比較悶
唔係掛
今集好正喎
完美虐殺
安茲大人萬歲
想睇殘忍啲,呢家睇係好笑 幾隻法追住班人個到笑到 恐怖公又唔夠恐怖,黑到乜都睇唔到
唔出得街
記唔記得馬雷上集捉左個女人
果個女人仲慘,走入個口被人由入面開始食佢之後再治療
loop到佢聽話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞