【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 8】

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
我係精品訂咋
懷疑隻倉鼠係上幾次穿越的npc
想伸手要多次條直播拎
今集重點係睇末妹真面目
居然cut撚左
viu睇完
今集冇乜點cut, 小說插圖都顯示只係用左把權杖擋招
巨魔習總嚟嘅喂
冇左唯一見末妹真身既機會呀
今季全季都係做日常?
「那麽,我們一起進去吧。」

安莉與恩弗雷亞牽起手。從左邊依序是妮姆、安莉、恩弗雷亞,三人排成一排踏入了木框中。

僅僅一瞬間,粉紅花瓣飛散,彷佛看到身穿上白下紅服裝的女性──

「歡迎大駕光臨。」

整齊劃一的聲音表達歡迎之意。

無得睇末妹
唔係
日常已經做完
要直入主線
咁都好d,仲以為成季都係講呢d
有人話原作黨煩,好今日我就同你齋講動畫

四個字,慘不忍睹

今集可以話係依篇故事入面既高潮,卡恩村面對魔獸入侵,重要面對東方巨人級數既外患實在係滅村危機,重要村背後有隻食人妖爬左入黎,得一個村姑同下級魔法師

結果呢? 隻食人妖學足超大巨人咁

全身就成個發福中年阿叔咁,但係皮膚光滑肉嫩,肚皮識反光

同埋BGM唔知死左去邊,靜音創造唔到危機感囉
係得正門打鬥戲好睇D

收尾又收得求奇,要用火燒死隻食人妖先唔會自動再生,結果連著火果下SE都冇
好學唔學學聖經咁要有光就有了光

如果我冇睇過小說,依套咁既死人低水準動畫追都廢撚事追
冇出樣但安茲都有講追加多個位
哦,原來係我記錯,唔係講緊佢sorry
下面果8集係繼夏提雅之後成套野既另一個高潮點
末妹係佢
僅僅一瞬間,粉紅花瓣飛散,彷佛看到身穿上白下紅服裝的女性
冇得見
無睇小說 唔知睇緊咩

成日做對狗男女 係度 談情說愛 唔知做咩鳩

本來期待 哥布林大戰東方巨人 ,同守城戰 但畫面一轉就話贏左

過程都廢事做

反而果d路人甲乙丙丁 一大堆無聊對話涉時間

話小說 會進入戲肉,但未睇小說 感覺好似係濕鳩日常漫咁

本來期待佢講下藥水 有咩設定,
跟住又話正經野一陣講,
變左講食咩送 同對狗男女 眉來眼去
今集做乜鳩,冇緊張咁
咪好似第2季個結局咁
大家都知係做緊戲冇緊張感
今次大家都知係安茲既測試
狼女又一定會保佢地2個
做左五集都係講緊對狗男女
我屌你老母
樓上講得岩 呢集好撚求其
打又到喉唔到肺 去到食野又係

兩邊戰線一下就完左 屌

一係就五集變四集完成啦
成集浪費哂 後面多一集仲好
真心 好失望
咁講又重左D,到後面安莉大將軍出場你就唔會咁睇
同埋卡恩村係非常非常重要既地方黎,自己諗下點解
小說黎講,正門寫到幾乎打唔贏,但斷既地方動畫其實跟足左
動畫最失敗既係安莉依邊完全完全冇危機感

有心追故事,都係慢慢睇小說比D幻想空間自己好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞