Fujifilm討論區 (32) Lens Roadmap只供參考

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
個價位好吸引
美國賣$4000有找
自從部nikon 1 壞左, 我一直都係用手機影算
呢部搞到我心思思

Ricol gr2 係咪今年都會出下一代?
突然想知,大家會遍向買水貨機/鏡,定行貨?
會遍向睇價錢定保養?
點先唔夠做?
真係痴撚線 2年前我買個時講緊2500有找 富士越黎越多人用 加曬價
琴晚睇price hk 先見到3400咋喎
同我半年前買一樣
富士黎計一定有行買行
因為水貨價同行貨價差得個100 200
都低能
剛由XT1上XH1, 爽到呢...
好似有巴打提過 水貨其實行都保
大部咗好多好多 好似轉返dslr 咁
上網睇啲鏡既透光率同光影咁 其實我都唔係好識
同埋如果hmc依個class ge filter 配落支1855 kit已經夠晒用既話就入套filter kit慢慢玩 因為始終係新手

https://www.amazon.com/Hoya-58mm-Digital-Filter-Kit/dp/B00309CJIE#featureBulletsAndDetailBullets_secondary_view_div_1533219164006
你搞清楚點解要買先啦 你影咩要用到呀?
如果用lightroom 9成唔需要用任何一種filiter
係呀,四寶,我遲少少上去睇睇。
係百記果d4xxx
依家xt2 xh1 水行差成至少一兩千喎
巴打係邊入1855kit set?我都睇緊
有冇巴打想要 XF 35mm f2
行貨過保有盒 鏡面冇塵冇痕跡 操作都冇問題
想買 16-55 2.8 所以先賣鏡
Lightroom係咪adobe個隻 真係唔係好識,連photoshop都未掂過

主要想影風景 但其實最主要係想保護個鏡頭同埋可以玩下塊cpl
肥花買
7600?
最尾我去左百記買,買左352 $2680。
問過 35.4就38xx 。
我尋日見做緊7820
連 32gb sd card x 2 + Joby 唔記得3k定5k
7270純機
xt1 > xh1 x2
其實唔係話大部好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞