Fujifilm討論區 (32) Lens Roadmap只供參考

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
x100 xe3個d邊度做冇所謂,旗艦機都mic係咪趕客
新手入坑富士 想問下各位意見 求唔好屌

依家買應該入xt20 18-55 定等遲少少直上xt3

多謝大家
2手入xt-20
等xt3出一排跌跌地價再入手

到時會好有升級體驗
其實富士鏡群好吸引 高質 抵玩

雖然呢兩年加左價
我sony路過

Fuji 有medium format 唔係仲勁咩

其實大做medium format仲好啦

想細就 APSC 想要立體感就MF
唔該巴打,我多口問句

應該直出xh1定等xt3?
fuji唔好諗萬5以上既市場啦
比呢個價仲點玩你apsc
主力打1萬樓下市場 應該可以獨霸
而家sony n,c都放棄中階咁濟對手得m43個堆為主
rumour 係咁傳
可能係Photokina 前後出
比較期待新sensor
之前傳同samsung 合作研發sensor
希望2020前會有聲氣
杜如風教
如影相比例佔9成以上 就xt3
我就得閒拍下片所以會揀XH1
係同 Panasonic 既 organic sensor
到底幾時先肯用
其實睇到好煩
一見到mic 就呼天搶地
明明大把人用緊xt20 xe3
有無巴打用過gfx支110 f/2?
你用咪買囉又等等到你見個價又話貴跟住又等兩個月聖誕嗰時又話唔得閒買又話要等等到新年呀又話冇貨又要等
H1主攻拍片
T3攻影相

遲下會有Update 4K60p 只限H1

自己諗
係又點姐皮三你係咪狗衝去買
我而家有部xt1, 如果xt3個spec夠吸引應該都會轉,所以想問下xt1而家個回收價大概係幾多
同埋我手上有1024,35.2 同三陽12mm 係咪放左支三陽好啲呢,雖然唔值錢
其實係咪大部份用fuji都係影相
拍片點夠sony做
上肥花睇人放幾多,早排見有人放3k
其實係 xh1拍片方面評價都唔算太好 但影相就部部一流
Gfx iso 表現唔係好出色
Dof 唔係真係咁淺
Af 同差sony 好遠
鏡選擇少 慢同重
Gfx dynamic range 會好少少
用緊canon想轉會過嚟xt20
想問下16-50同18-55係咪差好遠
上手質感爭好遠
但相片質素唔係爭太多
係輸光圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞